Легендарният треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред ТОПСПОРТ мнението си за вчерашната среща на "червените" с латвийския ФК Рига в турнира Лига Европа.

"Армейците" загубиха реванша срещу опонента си в редовното време с 0:1, но тъй като бяха спечелили предишния двубой със същия резултат, стигнаха до продължения. В тях гол не падна, а при последвалите изпълнения на дузпи, звездите на ЦСКА бяха безгрешни, вкарвайки всичките си пет изстрела.

В следващата фаза от надпреварата "червените" се изправят срещу състава на Адмира. Заради меле в последните мигове на сблъсъка в Латвия обаче, голяма част от титулярите на Нестор ел Маестро няма да участват в първата среща с австрийския опонент.

Респондентът ни сподели и мнението си за предстоящия сезон в Първа лига, който започва днес.

Г-н Никодимов, потръпнаха феновете на ЦСКА вчера, срещу наглед непретенциозния съперник в Лига Европа.
- Може да се каже, но донякъде си беше в реда на нещата това.

Какво имате предвид?
- Все пак ставаше дума за турнирна среща. Нормално беше да са малко по-предпазливи "армейците" в действията си на терена.

ЦСКА елиминира Рига след изпълнения на дузпи - 5:4

ЦСКА мина през ада на дузпите и елиминира Рига, но даде няколко сериозни жертви!

Драма, червени картони и счупена ключица на реванша в Латвия

Въпреки че реално предимството им от първия двубой не беше особено сериозно.
- Точно заради това. При преднина от 1:0, не можеш да си позволиш да се хвърлиш и да сбъркаш. Защото след това трети мач няма. Рискуваш в първия двубой, а във втория чакаш шанса си. Трябва хитро да се случат нещата, а не без мислене.

Достатъчно добре ли ги измисли нещата, в тази връзка, Нестор ел Маестро? Одобрявате ли подхода, който той използва в мача?
- По-скоро да. Нямаше нужда от излишно напрежение. Дали след продължения и дузпи - няма значение, важно е класирането напред. Това е ясно на всички. Те заради това и домакините се бяха напрегнали.

Снимка 369314

Източник: CSKA.bg

И стана нещо много неприятно в последните секунди на срещата. След мелето още няколко футболисти няма да бъдат на разположение на треньора в първата среща с Адмира Вакер.
- Да, ето това не беше приятно. И не беше много интелигентно от страна на футболистите. Още повече в момент, в който всичко вече приключва. Нямаше нужда от това.

ВИДЕО: Меле след драмата на дузпите ще коства още един титуляр на ЦСКА за следващата битка

ВИДЕО: Меле след драмата на дузпите ще коства още един титуляр на ЦСКА за следващата битка

Малинов с червен картон

А пък и "изгоряха" сериозни единици в отбора. Водещи в различните линии от играта.
- Това отваря вратите за другите. За останалите. Така се откриват новите таланти. Когато трябва уж по заместване да участват. По заместване, по заместване, но могат да блеснат и да си заслужат място в състава за постоянно.

Доволен ли сте от качеството на предлагания футбол от ЦСКА, под ръководството на този треньор? Рано е да се каже, но все пак вече придобиваме известни впечатления ние, представителите на медиите, въпреки че не сме специалисти и професионалисти във футболната материя. Как вижда нещата един професионалист и специалист?
- Добре. Стабилни са. На мен лично ми допада това, че не се хвърлят презглава на терена, в търсене на нещо сензационно. Подготвиха се добре. Наясно са, че и конкурентите им в шампионата ще са на ниво и ще са амбицирани.

Снимка 369323

Източник: CSKA.bg

Започват с Локо (Пловдив). Един, по традиция, амбициозен състав.
- Ще са мотивирани за успех, това е гаранция. Срещу ЦСКА всички искат да се докажат. Но вярвам, че ще се случи очакваното.

Победа за ЦСКА?
- Така мисля. Ще видим. Трябва да покажат какво могат.

Време ли е за нов шампион на България?
- Крайно време. Ще се види кой кого. Пожелавам успех на ЦСКА. Трябва да се докажат.

Снимка 369313

Източник: LETA

Проблемът е със заместването на Фернандо Каранга. Няма да станат нещата без резултатен таран.
- Този - новият не е лош. Въпросът е да се сработи с отбора. Но той ако наистина е качествен, ще станат нещата и няма да има проблем.

Дали ще е толкова ефективен, колкото Каранга?
- Съвсем възможно. Дано да е и по-ефективен. И по-малко глупав. Че нали го видяхме Фернандо - добър на терена, ама иначе в главата няма никой... Успех му желая и на него, далеч от България.

Снимка 364085

Източник: Facebook