Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред ТОПСПОРТ впечатленията си от срещата на "червените" с ФК ЦСКА 1948. Също така един от най-успешните наставници на "армейците" каза накратко и мнението си за предстоящата европейска битка на тима от груповата фаза на Лига Европа. В четвъртък столичани се изправят срещу състава на ЧФР Клуж.

Ето какво каза пред медията ни г-н Никодимов:

"Както във всеки мач, така и срещу вчерашния съперник имаше положителни, а също така и някои отрицателни неща. Във втората графа можем да поставим това, че срещу този опонент може да се вкарат три, четири, дори и повече гола без особени затруднения. Възможно беше да са малко по-ефективни футболистите напред.

Снимка 507530

Източник: LAP.bg

Но в това отношение идва и положителният момент - че Акрапович беше помислил за Соу.

Случвало се е да виждаме нападателя абсолютно сам в предни позиции, без никаква подкрепа. Така, по този начин, който и да си, трудно ще вкараш няколко гола в дадена среща.

Снимка 507519

Източник: LAP.bg

А сега Йомов се включи много активно и най-малкото отнемаше част от напрежението върху Соу, а в същото време и от вниманието на защитниците, за да има съотборникът му повече възможности пред вратата на съперника.

Не ми се понрави отиграването на Йомов, когато го изведоха срещу вратаря...

Снимка 507531

Източник: LAP.bg

Кой му е казал, че с външен фалц може да я ритне топката, когато десният му крак е в подобна позиция, не знам. Ако беше намерил начин отново с външен, но с левия крак от това място в наказателното поле, щеше да е добре, но с десния... И все пак, това са детайли.

Важното е, че подходът на Акрапович започва да дава известен ефект.

Снимка 507503

Източник: LAP.bg

Видях критиките към него, за схемата на игра, която иска да използва. Има ги и двете неща. От една страна трябва да си редиш състава според футболистите, с които разполагаш. От друга, фактите показват, че стратегията на този треньор постигна високи резултати. Може би истината е някъде между двете твърдения. Но по-скоро, лично за мен, си редиш състава според това, което имаш като кадри.

Не бих желал да излиза, че му се меся на Акрапович. Той е взет тук с определени задачи, с определена цел. От него зависи дали ще я постигне.

Снимка 507120

Източник: LAP.bg

Но трябва да е наясно, че това е ЦСКА. Тук се искат непосредствени, бързи резултати, както и постоянно високо ниво. Видяхте какво се случи и с някои от предишните треньори. Това е ЦСКА и времето е ограничено. Трябва да се действа незабавно и, което е по-важното, ефективно.

Мен ме освободиха навремето в момент, в който имахме 28 победи. И беше тогава срещата с Ливърпул. Няма това-онова. ЦСКА е висока летва.

Снимка 286100

Източник: LAP.bg

Имаше неща в играта, които бяха положителни в мача с Йънг Бойс. Може би ще ги видим и в срещата с Клуж. Не мога да съм сигурен.

Снимка 504103

Източник: cska.bg

Но ще е добре да стигнат до победа или поне до гол. Още повече, че точките в Европа носят и пари. Ако искат да ги спечелят, да го направят. Ако не искат, те си решават. Разбира се, че се надявам на добро представяне.

И след това също има важни мачове. Ще говорим отново след дербито".

Сектор "Г" след мача: Поредният гост! Натрапник, който си тръгва с наведена глава...

Сектор "Г" след мача: Поредният гост! Натрапник, който си тръгва с наведена глава...

"Поема обратно към небитието"