Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов направи поредния си анализ на отбора пред колегите от "Тема Спорт". Ето какво каза Паро преди дербито с Лудогорец:

"ЦСКА носи своята вина за поражението от Славия, защото трябваше да вкара поне част от положенията си. Но по никакъв начин не може да се подмине съдийството. Реферът Чинков поряза много жестоко и очевидно ЦСКА. Обикновено не обръщам толкова голямо внимание на арбитрите и гледам да отбягвам да ги коментирам, но това, което се случи, беше съвсем явно и показно. Трябваше да се свирят поне две чисти дузпи за ЦСКА. Този, който ще ръководи мача срещу Лудогорец, също клони натам. И него го знаем. И той се е "доказвал" в мачове на ЦСКА. Така че ножът яко е опрял до кокала на "червените". Пред ЦСКА има само две опции - или да победи Лудогорец, или да каже "чао" на титлата. Този двубой ще даде много отговори.

Снимка 278482

ЦСКА игра силно срещу Славия през първото полувреме. Владееше събитията на терена, Мауридеш изигра правилно своите положения, но там вече и късметът изневери при двете греди. Втората част обаче беше по-слаба за ЦСКА от първата, може би и заради изнервянето, което се получи от съдийските отсъждания. Отборът действаше твърде еднообразно, с безразборни центрирания. Нямаше ситуации, в които да се пробие до аутлинията, а оттам топката да се върне и някой да налети на скорост.

В четвъртък ЦСКА ще трябва да се бори мъжки. Разград вече на 70% си е осигурил титлата. В някои мачове на Лудогорец се вижда игрово отстъпление, но това не може да е някакво успокоение за преследвачите. На Разград им стига по един равен с двата гранда и са готови. Те в другите, срещи точки не губят. Да видим и как ще ръководи мача съдията Йорданов, да не са му наредили да надува свирката от обратната страна. Някои хора не могат да разберат, че копаят гроба на българския футбол по този начин.

Но в Европа виждаме как се свири - груба игра, разправии и яко картони.

Битката на 6 декември е мачът на годината за ЦСКА. Този двубой ще покаже кой къде се намира и дали статуквото в родния футбол може да се обърне".

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов пред ТОПСПОРТ за ЦСКА и писмото до УЕФА

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов пред ТОПСПОРТ за ЦСКА и писмото до УЕФА

Вижте какво каза