Бившият футболист на ЦСКА Ангел Рангелов даде интервю пред официалния сайт на аматьорския ФК ЦСКА 1948. В момента той е член на Управителния съвет на "червените". Ето какво каза той:

Измина една доста емоционална седмица. Каква е твоята оценка за събитията, свързани с провелия се търг за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност)?

- Оценявам това, че имахме възможност да се явим на търга за тези активи и съм много радостен, че го направихме. Няма значение това, че на другата оферта е пишело по-голяма цифра. Все още нищо не е сигурно.

Смяташ ли, че сумата ще бъде платена?

- Аз мисля, че 8 млн. е огромна сума за плащане кеш. В рамките на законовия срок тези пари няма да се платят. Не знам след това какво ще се случи.

Всеки знае, че Гриша Ганчев е силният човек, който стои зад фирмата спечелила търга. Щом той може даде тези 8 млн. сега, защо не ги даде преди година и по този начин ПФК ЦСКА АД да бъде спасен от фалит?

- Той трябваше да даде тези 8 млн. през 2013 година, когато се появи на "Българска армия" заедно с Христо Стоичков, който държеше под ръка папка с акциите. Тогава поздравих и двамата за това решение. Седмица по-късно се разбра, че нищо няма да стане и дойде Томов, а Ганчев и Стоичков си биха камшика.

Биха си камшика и три години по-късно се върнаха...

- Тези 8 млн. Микрето имаше втора възможност да ги даде, когато отборът спечели Купата на България. Парите можеше да се преведат на НАП като най-голям кредитор и сега щяхме да се радваме на промоция за Първа лига. Вместо това, той направи така, че истинският, феноменалният, неповторимият и велик ЦСКА да фалира. Този ЦСКА с 31 шампионски титли, убиецът на европейски шампиони.

Този ЦСКА, с който имаш повече от 130 мача...

- Да. Аз съм три пъти шампион, два пъти носител на Купата, юноша на ЦСКА, имам и две републикански титли с юношеските формации. ЦСКА ме взе войник, ЦСКА ме изучи във ВИФ и накрая ме пенсионира на 38 години. Благодарен съм и винаги ще стоя зад тези четири златни букви.

В момента си част от ръководството на ЦСКА 1948. Това ли е твоят ЦСКА?

- Абсолютно! Създадохме този отбор с надеждата да бъде правоприемник на фалиралия ПФК ЦСКА АД. С нас е последното останало от онзи тим - юношите. Онези юноши, които псуваха и замеряха с бутилки на "Армията" преди година.

Как се почувства тогава?

- Почувствах се много унизен. Приканвах публиката да спре да го прави, защото това са нашите деца.

Те обаче не го направиха.

- Не го направиха, защото твърдо стоят зад онзи от Микре. Основният виновник за фалита на ЦСКА е Гриша Ганчев, Милко Георгиев и компания. Те фалираха нашия отбор и си докараха отборчето от Ловеч. Истинският ЦСКА е ЦСКА 1948. Млад отбор, тръгнал от последното ниво на българския футбол и дано стигне и до първото. Да извърви честния път към върха.

Познаваш добре футболистите. Утре им предстои много важен мач. Какви са твоите очаквания.

- Очаквам да победим, разбира се. Познавам тези деца отлично. Повечето са израснали пред очите ми и знам на какво са способни. Загубата от Черноморец във финала за Купата на АФЛ ги приземи и дойде в точния момент. Очаквам победа, очаквам победа и в следващия мач и класиране в Трета лига.

Какво се случи с всички други юношески формации на фалиралия клуб?

- Разпръснаха се децата. На тяхно място дойдоха други от Ловеч и в момента във всяка гарнитура на Литекс са останали 2-3 момчета от ЦСКА.

До какво води това?

- То се вижда. Погледнете им втория отбор - през зимата бяха в челните позиции на класирането, а сега изпадна. Резултатите са красноречиви. Няма какво да коментирам повече за тях.

Какво ще пожелаеш на нашите фенове?

- Пожелавам им да са здрави, да подкрепят отбора до край и да не се предават пред трудностите, защото ние сме ЦСКА!