Ангел Червенков е шампион с ЦСКА като футболист и помощник-треньор. Той е в щаба на Миодраг Йешич при завоюването на 30-ата шампионска титла и знаменитите победи над Ливърпул и Леверкузен. Като старши треньор вдига титлата с Литекс и става първенец и носител на Суперкупата на Литва с Каунас, а когато е начело на шотландския Хартс, побеждава Рейнджърс на Уолтър Смит и Селтик като гост. Червенков се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт", като разговорът бе съсредоточен главно върху ситуацията в Борисовата градина. Ето какво каза той.

Г-н Червенков, за една година в ЦСКА бяха извършени половин дузина треньорски рокади...

-ЦСКА си има собственик и той решава. Явно има изграден бизнес и спортен модел, който се следва в търсене на по-високи резултати и постигане на цели. И точно това е причината, от която са продиктувани смените. Най-добре отговор защо се правят и какво се търси, могат да ви дадат хората, които ръководят ЦСКА. Лично аз не одобрявам честите рокади. Те никога не са приятни, но в днешно време най-важни са резултатите.

Сектор "Г" за избора на Михайлов: Така е в селската вселена на чалгата, алкохола и тежките софри! Сполай ви, андрешковци

Сектор "Г" за избора на Михайлов: Така е в селската вселена на чалгата, алкохола и тежките софри! Сполай ви, андрешковци

Феновете на ЦСКА от Сектор "Г" се обърнаха към "червена" България

Как оценявате моментното състояние на ЦСКА?

-Отборът се нуждае от подобряване във всички фази на играта. Мисля, че точно това бе и причината за последната треньорска смяна. Видяхме, че тогава имаше сериозен проблем във функционалното и кондиционното състояние на футболистите. Имаше и вълна от контузии, която трябваше да бъде пресечена. В момента ЦСКА изглежда добре, но все още не е достигнал това ниво, което искат да виждат собствениците, треньорите и феновете. Нужно е повишаване на качеството, но това струва пари.

Как оценявате новите попълнения?

-За Лам и Мухар е рано да говорим, макар че те се справят добре за момента. Застъпиха от самото начало и успяха да помогнат. Има играчи, които са прекалено малко време, за да ги оценяваме, но и други, които разочароват с това, че не могат да си спечелят дори игрово време. Нека не забравяме, че говорим в голямата част за чужденци, които имат нужда от дълго време за адаптация. Мисля, че през зимната пауза ще може да се направи по-точна оценка на новите попълнения.

Анатоли Нанков: Свършихме работата, за която дойдохме

Анатоли Нанков: Свършихме работата, за която дойдохме

"Радващо е, че и Жорди Кайседо, и Тибо Вион се завърнаха и успяха на 90% да тренират с отбора"