Ангел Червенков анализира ситуацията в ЦСКА. Той сподели мнението си пред "Мач Телеграф" около наболелите теми в отбора и коментира дали трябва да бъде продаван Жорди Кайседо, ако дойде добра оферта за него.

"Много зависи какви са целите пред ръководството и треньора. Ако целта е да се вземе титлата и да се гони силно представяне в Европа, трябва да се задържи Кайседо. Дори трябва да се вдигне конкуренцията в нападението. Трябва да се намери още един таран, но друг тип играч.

Кайседо играе добре с глава и пласирането му е на ниво, но пък не един път видяхме, че от 5 чисти положения той реализира едно. Това не е добре. Той е много полезен при статичните положения, защото е висок и играта му с глава определено е на добро ниво", започна Червенков.

Легенда на ЦСКА: Генералите влизаха в съблекалнята и се бъркаха на треньорите

Легенда на ЦСКА: Генералите влизаха в съблекалнята и се бъркаха на треньорите

Иван Ранков даде мнение

"Задържането на Матай е изключително попадение. Колкото до Тибо Вион, на мнение съм, че не притежава нужните качества за отбор като ЦСКА. Поливалентен е, но не е полезен на отбора. Рисков играч е. Всеки мач е за картон. Не мисля, че има качествата за отбор, който се бори за титлата. Брадли Мазику е добър футболист, но има алтернатива в лицето на Жеферсон. Ако "армейците" му предложат договор, който да устройва и двете страни, ще остане. Той вече може да преговаря с различни други клубове. Много зависи какви са целите пред клуба. Това е определящо. Всеки треньор трябва да има конкуренция в състава си", продължи той.

"Феновете на ЦСКА се отдръпнаха, защото са много взискателни. Техен личен избор е дали ще посещават мачовете на отбора, или не, но летвата е поставена много високо. И това е нормално. Наистина има отлив, но нека се замислим какво показа отборът на терена през последните месеци. Играта не беше добра и някъде едва стигаха до равенството, което не отива на клуб с традициите и историята като ЦСКА. Дори и при последната среща с Лудогорец не впечатлиха с игра, въпреки победата. Дали има играчи в България, които да помогнат на клуба, го преценява най-вече треньорът. Сигурен съм, че Стойчо Младенов и хората около него гледат голям обем от състезатели, но критериите за ЦСКА са много високи. Мисля, че в средата и в атаката треньорите и играчите трябва да работят доста. В защита се справят сравнително добре. Разбиваха играта на противниците си, но в офанзивен план има много какво да се желае още. Много са детайлите. Няма плеймейкър, който да гради атаката на отбора. Например такъв беше Тиаго преди време. Той вършеше много добра работа. На мнение съм, че външните халфове трябва да покажат повече. Георги Йомов се старае, но според мен може повече. Яник Вилдсхют и Йоан Бай не бих ги определил като особено полезни. Разбира се, треньорите ги преценяват тези неща, но Вилдсхют в един друг отбор на ЦСКА отпреди години нямаше да попада дори в групата.

Много е важно да отбележим бюджета на клуба, защото това може да се окаже много решаващо в битката за титлата. Лудогорец има много по-големи средства и съответно може да си позволи далеч по-качествени футболисти от тези на ЦСКА. Разградчани купуват такива, а "червените" търсят други варианти по простата причина, че бюджетът е по-нисък", сподели Червенков.

"Вероятно с назначаването на Шимунджа като треньор на "орлите" това ще донесе допълнителен импулс в техните редици. Всеки един футболист ще иска да се докаже на терена пред новия наставник. В България има доста кадърни треньори, които бягат в чужбина и после ги молим да се върнат, не знам защо Лудогорец решиха да заложат на треньора на Мура, но по този начин пренебрегваме нашите специалисти. Разградчани определено мисля, че ще се стабилизират и засилват. При тях няма размествания, каквито има в ЦСКА. Те са по-балансирани и с повече конкуренция в състава. Реално е да говорим, че те са тези с по-голям шанс за титлата. "Армейците" ще се борят, но ще е трудно. Дано и другите отбори покажат подобри качества", завърши Червенков.