Председателят на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА Александър Томов обяви на пресконференцията за представянето на новите попълнения Гардар Гунлаусон и Митя Морац, че ще намали публичните си изяви до една на месец и ще се отдаде на работата си в клуба.

"Ще бъда повече президент и по-малко фен. Отчитам като грешка от миналия сезон, това че твърде често се появявах в медийното пространство. Сега ще говоря по-малко, просто ще си върша работата, нищо повече. Ще се появявам пред медиите само веднъж месечно", каза Александър Томов.

Томов добави и, че посещава по-рядко мачовете на ЦСКА, но отрече, че причината за това да е гневът на феновете към него.

"Ще ходя по-рядко на мачове, но не защото се опасявам от реакцията на феновете. Мисля, че отношенията ни с публиката вече са наред. Наясно съм, че феновете преживяха голяма болка, на мен не ми беше по-леко. Аз поемам отговорността за отнетия лиценз, но не и вината. Сега по въпроса работят немски и швейцарски адвокати и скоро ще се разбере истината. Сега сред феновете има консенсус, всички искаме справедливост за ЦСКА, както пишеше на един плакат в Букурещ на мача Стяуа - Галатасарай онзи ден. Веднъж завинаги трябва да е ясно, че решението за отнемането на лиценза беше взето от България и УЕФА няма нищо общо. ЦСКА беше обругана", коментира Александър Томов за пореден път скандала с отнетия лиценз на клуба за европейските турнири.

По повод позорното отпадане на служебния участник в Шампионската лига Левски от БАТЕ Борисов, Александър Томов заяви: "В ръководството взехме решение да не коментираме темата за отпадането на Левски. Само едно изречение - Това е срам за цяла България".

ЦСКА няма да има проблем с финансовата издръжка до края на сезона, увери още Александър Томов.

"До края на този сезон нямаме финансови проблеми. Дотогава трябва да се намери инвеститор на отбора. Всички сметки вече са платени, нямаме задължения нито към данъчните, нито към хора от клуба, а натискът върху нас е непропорционален и не честен”.

Александър Томов репликира задочно и члена на УС Емил Костадинов, който не присъства на пресконференцията. Костадинов заявил преди дни, че в ЦСКА има хора, които не разбират от футбол, а Томов отвърна, че няма да коментира думите на свои подчинени.

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров също не присъства на пресконференцията, а обяснението беше, че в момента преговаря с автомобилен концерн за спонсорство на клуба.