Бившият президент на ЦСКА - Александър Томов, даде любопитно интервю пред колегите от Livesport.bg. Той говори по много теми, свързани с клуба.

"Гриша Ганчев? Да, чували сме се. За ЦСКА - само за футбол сме говорили. Той си знае нещата. Емблемата? Парите за нея не са хвърлени на боклука. Фалитът на ЦСКА бе преднамерен и някой спечели много пари от това.

Аз нямам стари задължения. Даже намалих дълга - от 38 на 22 милиона лева. Към НАП бяха около 10 милиона. Бяха обезпечени с имоти. Можеше да се стигне до добър край. А на Ганчев щеше да му излезе по-евтино", каза Томов.

Александър Томов пред ТОПСПОРТ: Аз знам за един ЦСКА - шампион, с 6 победи срещу Левски... Моят ЦСКА!

Томов пред ТОПСПОРТ: Аз знам за един ЦСКА - шампион, с 6 победи срещу Левски... Моят ЦСКА!

"Намалих дългове на клуба с над десет милиона, нещата се движеха в правилна посока"

"Ужасно е, че се получи разделение. Аз и при ЦСКА 1948 не съм ходил. Манджуков и Инджов ме измамиха тежко! Те направиха предумишлен фалит. Никакъв дълг към Петър Манджуков не съм имал и никакъв бизнес с него не съм правил. Той даже е помагал на мои врагове.

Представяте ли си какво ще стане, ако ЦСКА 1948 влезе в Първа лига? Най-важното сега е да се намери позитивен изход от всичко, което се случи", добави той.

"Когато Дучето беше шеф на фенклуба, сме давали известна сума - около 3000 лева. В клуб като ЦСКА трябва да държиш големите финансови потоци. Това не е била такса спокойствие, а за определени дейности.

Александър Томов: Новото ЦСКА фактически е Литекс след възродителен процес

Александър Томов: Новото ЦСКА фактически е Литекс след възродителен процес

"Слушах внимателно Борислав Михайлов. Не може човек, който обича футбола или ЦСКА да говори такива неща"

Не искам да се бъркам сега. Да няма задкулисие, интриги. Не съм ходил на "Армията", гледам отстрани. Мачът с Лудогорец ще го гледам с малкия ми син. След време ще се върна на стадионите. Бил съм на финал на пет Мондиала.

Не, не бих се върнал в ЦСКА и във футбола. При първия престой ми беше отнета незаконно титлата, след това ми посегнаха и на бизнеса, а и на клуба", каза още Томов.

"Само веднъж са ми поискали да уредя мач. Никога не съм се опитвал да правя това. Аз съм си създал реноме в това отношение - никога не ме закачайте. За мен ЦСКА не е бил спасителна сламка заради "Кремиковци". Пълна лъжа! Даже аз осъдих прокуратурата на първа инстанция. Аз се върнах в ЦСКА, защото ме поканиха Стойчо Младенов и група фенове", завърши бившият президент на "армейците".

Бивш акционер в ЦСКА осъди Александър Томов

Бивш акционер в ЦСКА осъди Александър Томов

Това разкри адвокат Радостин Василев