Бившият президент на ЦСКА Александър Томов каза мнението си за кандидатът за купувача на Левски Джоузеф Диксън.

Лупи не скри, че е резервиран към младия британеци и го подкани да даде документални гаранцуии за намеренията си. 

"Когато се прави такава крупна инвестиция, е необходимо да има обвързващи документи от финансовите институции, които седят зад господина. Той трябва да даде ясни доказателства на Наско Сираков, че разполага с тези пари и че тези пари могат да бъдат използвани за конкретните цели", каза Томов пред "Спортал"

"Важен въпрос е какво е поискал Диксън от българската страна - дали е поискал права и разрешителни да строи стадион? Ако той построи голям търговски център, съответно офис-помещения, което между другото предвиждах да направя навремето на "Армията", без търговски център, това може да покрие тези инвестиции. Така Диксън може да върне инвестираните пари. Във всички случаи обаче трябва да бъдат представени документи като доказателство. Трябва да се прехвърлят и суми за покриването на чисто спортно-техническата дейност, за да се докаже сериозна обвързаност."

Александър Томов каза иска ли акциите на ЦСКА

Александър Томов каза иска ли акциите на ЦСКА

"За пореден път преди важен мач се търси напрежение"

"Не може да се вярва на думи, трябва да се вярва на финансови документи и на банкови гаранции. Всичко зависи от договора, които евентуално ще се сключи между двете страни. Засега виждаме само думи. При строителство на един модерен стадион има възможност тези пари да се върнат. Когато с Лоурънс Дейвис и после със Стивън Ло планирахме за "Армията", излизаше възвръщаемост за седем-осем години. Въпросът е дали такива пари са налични, сумата е доста внушителна. Диксън трябва да покаже не само на акционерите, но и на обществеността доказателства за своята сериозност. Само на думи и обещания, може да изглежда като една авантюра. Държавните институции също трябва да бъдат запознати със сериозността на инвеститора."

"Изглежда фрапантно, ако просто човекът лъже. Би трябвало да има тези финансови документи, с които да докаже своите сериозни намерения. Другото е договорът за прехвърлянето на акциите - трябва да бъде обвързващ, с ясни клаузи в него. Важно е не само кои пари ще отидат за стадион, но и кои пари ще отидат за поддържане на спортно-техническата дейност на отбора", допълни Александър Томов.