Бившият треньор на ЦСКА и настоящ такъв на Арис - Алън Пардю коментира пред "Тема Спорт" случващото се в Борисовата градина и престоят му при "армейците".

"Естествено, че следя какво се случва с ЦСКА. Прекарах две чудесни години в клуба. В момента отборът има страхотна възможност да стане шампион. Когато бях там, това беше единствената ни цел, към която постоянно се стремяхме. Сега тимът е в доста по-добра позиция спрямо когато и да е било от моя престой на "Българска армия". ЦСКА е първи и това е страхотна основа за начало на пролетния полусезон. Разбира се, винаги е трудно, когато имаш конкурент като Лудогорец, спечелил първенството в последните 11 години. Но ЦСКА бавно и сигурно "чука на вратата" на Лудогорец и върви към златните медали. Миналата зима бяхме на сходна позиция и се надявам този път всички в клуба да свършат по-добра работа и да не се допуска спад в представянето през втората половина на сезона.

Не смятам, че е можех да остане по-дълго в ЦСКА, защото мисля, че това беше правилното време за мен да напусна клуба и да потърся ново предизвикателство. Но отново повтарям, това не значи, че не съм се наслаждавал на престоя си в ЦСКА. Харесвах отбора, харесвах хората там и в частност Дани Ганчев. Надявам се и пожелавам на футболистите и целия спортно-технически щаб да стигнат до шампионската титла и така да зарадват Дани.

Саша Илич върши наистина чудесна работа в тима. Много съм щастлив за него и се надявам да продължи да се развива.

За съжаление с ЦСКА не успях да спечеля купата на България, отстъпихме на Левски във финала. Но се надявам с Арис вземем купата на Гърция. Макар, че ни чака сериозно изпитание на четвъртфиналите - Олимпиакос. А в първенството ще се стремим към максимално предна позиция. Разполагам с класни футболисти и съм уверен, че можем да постигнем тези цели", каза Пардю.

Саша Илич редува интензитета на тренировките на ЦСКА

Саша Илич редува интензитета на тренировките на ЦСКА

Той редува интензитета на заниманията на своя тим