Старши треньорът на ЦСКА Алън Пардю анализира равенството 0:0 с Черно море, както и изминалия сезон.

"Никога в моята треньорска кариера не ми се е налагало да сменя всеки един от утболистите в защитната четворка. Въпреки това, борихме се в този мач, явно недостатъчно. Дадохме шанс на някои различни футболисти, опитахме нова формация. Като цяло, експериментирахме в този мач. Относно сезона - този отбор имаше доста силен първи полусезон. Вторият полусезон не беше добър, това не е тайна. Когато станах мениджър на тима, имахме доста проблеми. Беше доста труден втори полусезон, като трябваше да се справяме с доста проблеми. Въпреки всичко, футболистите се бореха много във всеки един момент. Наясно съм, че за ЦСКА това е много слаб полусезон, който трябваше да бъде много по-добър".

"Наистина тази почивка от две седмици и половина ще бъде доста кратка. Няма да успеем да направим трансферите, които искаме, през нея. Не трябва да забравяме, че ни липсват някои ключови футболисти, а някои дори не са тренирали. Трябва да се отбележи, че този отбор игра на по-ниско ниво от възможностите си и има още много какво да се види от тези футболисти. Тези конспиративни теории около футболистите са пълни глупости. Всеки един от тях дава всичко от себе си, без значение от цвета на кожата му и националността му. Мога да гарантирам, че всички тези футболисти дават 100% от себе си. Тези неща, които се случиха в четвъртък, такъв вид расистки обиди спрямо футболистите са недопустими и много грозни и такива неща от феновете не могат да се допускат. Важно е оттук нататък да сме единни, за да вдигнем ЦСКА - това са футболистите, ръководството и феновете. Надявам се всички да работят в тази насока и най-вече ние на терена".

ЦСКА и Черно море направиха 0:0 в efbet Лига

Черно море и ЦСКА приключиха сезона с нулево равенство на "Тича"

"Червените" останаха втори, "моряците" - пети

"Ние трябва да създадем отбор, с който да се гордеем. Нямах представа, че ще водя ЦСКА и затова нямам нищо общо с привличането на някои от футболистите на ЦСКА и предишните треньори трябва да поемат отговорност за тяхното представяне и дали играят добре. Aко аз остана като треньор, ще нося отговорност за новите. Ние не сме видяли още моят ЦСКА, защото нямах нужните инструменти, за да го има моя стил на игра. Сега ще работим върху селекция и тепърва ще видим", завърши Пардю.