Един от основните акционери в новото дружество ЦСКА-София - Юлиан Инджов, коментира пред "Тема спорт" ситуацията в клуба, а също така хвърли повече яснота относно строежа и подобренията по базата.

Г-н Инджов, на какъв етап са ремонтите в Панчарево?

- Напредваме с уверени крачки. Скоро ще има видим ефект от нашите дейности по базата. Стремим се да изградим перфектни условия за подготовка. Такива, които да отговарят на стандартите на най-големия български клуб.

Какво конкретно се прави там в момента?

- Работим по изграждането на нови съблекални, както и на трибуни. Наследството е много тежко и не е лесно, защото все едно започваме от нулата.

А кога ще може да се използва базата за тренировки и официални мачове на школата?

- Плановете ни са да сме готови с Панчарево до края на годината. Би трябвало да влезем в този срок, което означава, че от пролетта базата ще бъде на разположение на отборите ни.

Каква е цялостната обстановка в клуба? Виждате ли позитивно развитие след завръщането в Първа лига?

- Като цяло сме доволни, но винаги може и по-добре. Не бих искал да коментирам спортно-технически теми, които не са ми специалност. Но организационно сме на високо ниво. Разбира се, по-трудно е, отколкото миналия сезон, но сега е и по-интересно. Има предизвикателство.

Многократно от ръководството, а и самите играчи на ЦСКА обявиха, че целта е титлата и прекъсване на хегемонията на Лудогорец. Смятате ли, че това е възможно да се случи още този сезон?

- Крайната ни цел е да играем успешно в Европа. Вече дали ще прекъснем хегемонията на Лудогорец и дали ще изпреварим Левски, е друг въпрос. Но желанието ни сега е да върнем ЦСКА на международната карта. И по-важното -отборът да се представя силно, да впечатлява с изявите си. Така че работим в тази посока. Разбира се, искаме и да сме шампиони. Но с това далеч не се изчерпват нашите желания за клуба.

Как стои въпросът с получаването на "Армията" и Панчарево за дългосрочно ползване? Вие самият вече казахте, че сте готови да направите инвестиции, но след като се договорите с министерството на спорта. Има ли развитие по този аспект?

- Ние сме депозирали своите намерения за базите в министерството на спорта и един вид топката е в тяхното поле. На този етап няма друго развитие.