Треньорът на ЦСКА - Саша Илич обръща сериозно внимание на тактиката и игровото поведение на тима в последните тренировки преди реванша с Базел.

Сърбинът иска футболистите му да покажат в Швейцария още по-добро представяне спрямо победата с 1:0 в София. "В реванша трябва да сме още по-умни", заяви той непосредствено след срещата у нас.

Базел отваря каса за феновете на ЦСКА в деня на реванша

Базел отваря каса за феновете на ЦСКА в деня на реванша

Ето още по темата

Игровият план на специалиста е свързан с много агресия и тактическа дисциплина. ЦСКА няма да излезе да се брани в Базел. "Армейците" ще опитат да контролират събитията на терена в максимално големи периоди от срещата. Това се случи на "Васил Левски", като няколкото опита на "кръстоносците" да наложат натиск бяха моментално парирани.

В нито една от срещите под ръководството на Саша Илич, включително и контролите по време на лятната подготовка, "червените" не се прибираха в глуха защита, припомня "Тема Спорт". Това няма да се случи и на "Санкт Якоб" въпреки аванса, който ЦСКА има от първата среща. Илич ще изисква от тима да не отстъпва нито педя терен. Напрежението ще е в лагера на съперника, а при достатъчно търпение и хладнокръвие "армейците" ще могат да се възползват от празните пространства, които неминуемо ще се отворят в противниковата половина.

ЦСКА отново ще разчита и на статичните положения, при които тимът е отработил перфектно няколко заучени ситуации. В първата среща по подобен начин се стигна до опасни удари с глава на Кох и Гарсес. Много важно за "армейците" ще бъде да удържат и отговорят подобаващо на очаквания вихрен домакински натиск в началото на двубоя.

Клуб от Втора Бундеслига с интерес към Георги Йомов

Клуб от Втора Бундеслига с интерес към Георги Йомов

Ще наблюдава изявите му срещу Базел