ЦСКА беше много близо до едно от най-големите петна в своята история. Колкото и дни да минат от мача в Съединение, колкото и да преосмисляме случилото се, големите виновници за драмата срещу Гигант са футболистите на Саша Илич. Но причината не е липса на класа. Защото пак се заговори за нещо такова след срещата. Причината явно е подценяване на мача и съперника. Дано този двубой стои като обеца на ухото и никой от "армейците" не повтаря подобно представяне. Илич добре да им обясни, че почивката и празниците идват след мача срещу Септември в четвъртък. Защото, ако пак видим такъв трагичен ЦСКА на терена, този път съдбата може да не се усмихне на 31-кратния шампион.

За каква липса на качество говорим, когато ЦСКА е лидер във временното класиране и записа поредица от победи на чужд терен, срещу много сериозни съперници? В Европа "червените" отпаднаха в плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите от голям отбор, какъвто несъмнено е Базел. След като го победиха в София.

От доста години не било в ЦСКА да има толкова много голмайстори и подавачи за попадения, както е в момента. 14 на 14! Да, 14 от играчите отбелязаха поне веднъж за първенство и Купа на България, а още точно толкова се отчетоха с асистенции. И това било липса на класа, на качество...

Браян Морено е със 7 гола за първенство, а Гарсес и Назон са с по 6. Марселино вкара 3 пъти, а Туфегджич и Турицов по два пъти. Веднъж се разписаха Асен Дончев, Бради де Нойер, Дауда Бамба, Мено Кох, Амос Юга, Станислав Шопов, Линдсет и Жеферсон.

При асистенциите лидер е Тибо Вион - 6. Следват Туфегджич с 4, Марселино и Матей с по 3, Шопов, Назон и Торицов с по 2. Веднъж голов пас направиха Де Нойер, Бамба, Линдсет, Юга, Гарсес и Бисмарк - точно срещу Гигант за Купата. Е, това ли е липса на дълбочина в състава и липса на класа?!

50 играчи ли трябва да има ЦСКА, за да са доволни някои фенове? ЦСКА има добре направен и балансиран отбор. През пролетта мачовете не са много, а програмата е такава, че до плейофите "армейците" излизат само веднъж от София. Два пъти, ако Хебър най-после започне да домакинства в Пазарджик.

Още и още футболисти значи още по-голям бюджет и проблеми в съблекалнята. Защото започват сръдните за минути на терена.

За щастие на всички обичащи клуба, ЦСКА все пак мина този стрес тест в Съединение. Направи си го сам, направиха го футболистите с подценяване на срещата и лоша концентрация. Нещо, което не трябва да се повтори срещу Септември. Другото са празни приказки, които се отричат напълно от ститистиката, от това 14 + 14. А тя, статистиката, никога не лъже.

Саша Илич ще заздравява състава за мача със Септември (София)

Саша Илич ще заздравява състава за мача със Септември (София)

В титулярния състав на сърбина ще се завърнат двама от най-стабилните футболисти