Проблемът с тоалетните на мача между световния шампион Веселин Топалов и претендента Владимир Крамник е решен, съобщи за Топспорт.бг говорителят на русенския шахматист Живко Гинчев. Това е резултатът от преговорите между двата щаба, които продължават и днес.

"Ние направихме компромис и се съгласихме Крамник да ползва тоалетната в стаята си за почивка, обясни мениджърът на Топалов Силвио Данаилов. - Решихме той да ползва една и съща стая, отстъпихме му по-голямата. Илюмжинов спешно привика министъра на строителството на Калмикия, който да съдейства да бъдат разрушении напълно двете тоалетни и после изградени отново в присъствието на български експерти, които да ги проверят. Ние обаче се отказахме. Решихме че е достатъчно да имаме възможност да ги проверяваме два часа преди всяка партия."

Остава нерешен обаче проблемът с резултата. Крамник настоява да продължи мача при резултат 3:1. Позицията на българския отбор е, че резултатът 3:2 е фиксиран от съдията и е невъзможно да бъде променен.

"Ако отменят резултата от петата партия, ние напускаме мача. Не е допустимо Крамник да разиграва всички и най-вече ФИДЕ и организаторите", коментира Данаилов.