Талантът на Черно море - Виктор Попов, е сред най-често ползваните футболисти от треньора Илиан Илиев през есенния полусезон в efbet Лига. Защитникът прави професионалния си дебют за "моряците" през май 2019 година срещу Ботев (Пловдив) (1:0). Десет дни по-късно подписва първи професионален договор с клуба. ТОПСПОРТ се свърза с него и той сподели очакванията си за пролетния дял на първенството, работата с Илиев, както и предстоящите цели и мечти в личен план.

Викторе, Здравей. Как си? Как върви подготовката на тима?

- Повече от добре съм. Както през последните няколко години, подготовката ни е във Варна. Всичко върви много добре засега. За щастие, времето ни позволява да се подготвяме пълноценно. Имаме късмет, че зимата е много лека.

Какви са целите на Черно море тази пролет?

- Повече от ясно е - минимум Топ 6 в класирането на първенството и неуморно гонене на местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Имаме и силите да постигнем това. С времето, когато започнат мачовете, съвсем ще се изясни докъде ни стигат качествата, смятам, че имаме реални шансове това да се случи.

Снимка 586415

Източник: startphoto.bg

Ти самият какви цели си си поставил? Да отбележиш повече голове или да предотвратиш повече голове?

- Естествено, защитата за мен е най-важното. Там трябва да сме на нула. Все пак ще се радвам да увелича асистенциите и дай Боже да имам и голове.

Какво е да работиш под ръководството на Илиан Илиев?

- Фактът, че през последните години е спечелил наградата за най-добър треньор в България говори достатъчно. Резултатите, които постига Черно море също показват каква работа върши. Откакто е треньор тук, тимът постоянно е в Топ 6 и в повечето случаи си постига целите. Откъм тренировъчен процес, той има много разнообразни методи и винаги знае как да подходи към нас при различните ситуации, с които се сблъскваме.

Снимка 425718

Източник: ПФК Черно море

Имаш ли си някой кумир сред българските футболисти от близкото и далечно минало?

- Георги Илиев определено ми е пример за подражание. Имах радостта да бъда близо до него известно време. Винаги съм искал да приличам на него... Само с присъствието си в съблекалнята, той вдъхва респект.

А от чуждестранните?

- Основно се интересувам от футболистите, които играят на моята позиция. Симпатизирам на Трент Александър-Арнолд от Ливърпул.

Снимка 570086

Източник: startphoto.bg

Да разбирам ли, че мърсисайдци са любимият ти отбор?

- Не. Байерн Мюнхен (смее се).

Вярваш ли, че един ден ще стигнеш до Байерн (Мюнхен)? Все пак си само на 22 години...

- Това е истинска мечта. Човек трябва да има такива амбиции. Надявам се някой ден да стигна това ниво.

Снимка 527926

Източник: Официален сайт на Черно море

Получавал ли си някакви предложения на клубове от чужбина?

- В момента съм се съсредоточил изцяло върху работата ми в Черно море и ако има някакви предложения, то те са били насочени към клуба.

Черно море ще премери сили с Етър в четвъртата си контрола

Черно море ще премери сили с Етър в четвъртата си контрола

Срещата е в сряда от 14:30 часа