Васил Панайотов се превърна в един от основните играчи през годините за Черно море. Халфът винаги е показвал сърцата игра, независимо в кой клуб играе. Той притежава отличен удар от дистанция и не един път се е случвало да затруднява противниковите вратари. "Мач Телеграф" се свърза с него, за да сподели в какво състояние е в началото на зимната подготовка, както и впечатленията си от наставника на "моряците" Илиан Илиев, с когото работят вече повече от три години. Панайотов се върна и назад в спомените, когато играеше за Левски.

Ботев (Пловдив) се прицели в звездата на Черно море след отказа за Билал Бари

Ботев (Пловдив) се прицели в звездата на Черно море след отказа за Билал Бари

Трябва да платят 125 000 евро

Васко, подготовката започна. В какво състояние си ти и как ти се струва Черно море?

- Добре съм. Вече няколко дни след началото на подготовката всички сме здрави и в добро състояние. Пълен съм с енергия и желание. Искам да се подготвя добре както аз, така и съотборниците ми. В добро настроение сме и ще се опитаме да покажем това и на терена след началото на мачовете.

Каква е целта пред отбора през пролетта?

- Колкото и клиширано да звучи, апетитът идва с яденето. Искаме да покажем добър футбол и да завършим сезона в тройката. През есента показахме силни игри и заслужено се намираме на третата позиция в класирането.

Договорът ти изтича през лятото. Ще го подновяваш ли?

- Да, изтича през лятото. Към днешна дата няма разговори с ръководството, но съм на мнение, че е доста рано. Сега на фокус е да се подготвим добре, за да изпълним целите през пролетта.

Ще успееш ли да запишеш мачове за националния отбор на България през тази година?

- Ха-ха, това не мога да кажа. От мен зависи да показвам добри игри и израстване. Трудя се всеки мач и давам всичко от себе си. Ще се радвам да играя за България. Това за мен ще е чест. Вижда се, че има израстване в националния отбор.

Този сезон все още нямаш отбелязано попадение за Черно море. Това натежава ли ти?

- Да, има моменти, в които ми натежава, но позицията на терена ми е такава, че имам още доста други неща да върша. Естествено че ще се радвам, ако успея да вкарам.

 Мислиш ли за трансфер в чужбина? В коя държава би искал да играеш?

- Както всеки един футболист, така и аз мисля за трансфер в чужбина. Имам мечти, които искам да стигна. За да стигна до трансфер в чужбина, трябва да направя силни мачове, за да ме забележат. Нямам претенции в коя държава да играя, стига да чувствам, че това е моето място и да показвам добри игри.

Как е колективът в отбора на Черно море?

- Целите се постигат с добър колектив. Определено има такъв в нашите редици. Всеки гледа да помогне на другия и това води до успехите на терена. Ние сме едно семейство и помагаме и на чужденците в клуба да се чувстват добре.

Ако не друго, поне си имаме вратари!

Ако не друго, поне си имаме вратари!

Единственото футболно достойнство на България към днешна дата

Случвало ли се е да се стига до пререкания в съблекалнята или на терена - все пак сте доста хора с различни характери.

- Не! Не се е стигало до пререкания между нас. Ако видим, че може да се стигне до напрежение, сядаме в съблекалнята и започваме да говорим помежду си. По този начин

решаваме някой назряващ конфликт.

Няколко думи да кажеш за Илиан Илиев?

- Той е изявено име във футбола. Много се радвам, че работим заедно вече над три години. Кара ни да даваме 100% от себе си. Той знае как да ни изстиска до последната капка. Щастлив съм, че ми гласува доверие толкова дълго време.

Кой е най-ценният съвет, който си получавал от него?

- Доста са. Няма да мога да изредя всичките. Със сигурност ще забравя някой, но ще споделя един. Преди всеки мач той ни казва да вярваме в нашите възможности. Да вярваме и във възможностите на човека до нас. Това ни сплотява и ни кара да гоним винаги победата заедно.

Защитаваше фланелката на Левски преди време. Следиш ли какво се случва в клуба?

- Не следя подробно. Чета в пресата какво се случва при "сините". Мисля, че нещата се нареждат постепенно. Винаги съм казвал, че българският футбол има нужда от силен Левски. На мнение съм, че скоро ще се върнат там, където им е мястото.

Илиан Илиев е с добри впечатления от каращия проби Кайл Спенс

Илиан Илиев е с добри впечатления от каращия проби Кайл Спенс

Крилото трябва да замени Леандро Андраде

Кой е най-хубавият спомен от престоя ти на "Герена"?

- Имам доста хубави спомени от това време. Не мога да отлича конкретно никой.

Защо се стигна до раздялата със "сините"?

- Да си призная честно, не си спомням. А и оттогава мина доста време. Не е редно да се връщам толкова назад. Гледам напред! Сега съм играч на Черно море и имаме цели, които да гоним с отбора.

Какво би казал на феновете на Левски?

- Всички привърженици в България показват, че са готови на всичко за отбора, който обичат. Темпераментни са. На Левски феновете са по същия начин. Те всеки ден показват колко много обичат клуба и са зад него в този труден момент.

 Имаш закачка със запалянковците на ЦСКА. Какво я предизвика?

- Нямам. Явно съм дразнител в техните очи, но не обръщам внимание на това.

Черно море в търсене на флангови бранител

Черно море в търсене на флангови бранител

На проби ще дойде футболист от чужбина

 Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Обичам много да прекарвам време с жената до мен, със семейството си и със своите близки. Обичам също да се разхождам. Варна е много красив град. Харесвам много киното и обичам да гледам филми. Общо взето, старая се да си използвам свободното време по възможно най-добрия начин.

 Казваш, че обичаш киното - имаш ли любим филм?

- Да! Имам много любими филми, не е само един. Голям привърженик съм на българското кино и се радвам, че през последните години има много различни и добри продукции.

 Каква цел си поставяш през 2022 година?

- Основната е да съм здрав. Като начало да се подготвя добре, защото това ще е в основата за изиграването на един добър сезон. Както при всеки човек, така и при мен има неща, които трябва да подобрявам. Всеки човек трябва да се учи ден след ден и да става все по-добър с всеки следващ.

Черно море набира таланти

Черно море набира таланти

Школата на "моряците" се е доказала през годините