С близо един час закъсня пресконференцията на германския Щутгарт преди днешния мач с Черно море от турнира за купата на УЕФА. Гостите се оправдаха с натоварения трафик в нашата столица.

Въпреки това старши треньорът Армин Фее бе любезен да отговори на въпросите на немалкото български журналисти.

"Очаквам да бъдем концентрирани и да завършим добре утрешната среща. Нямам намерение да говоря за съперника, а само за нашия отбор. Но съм наясно с играта на номер 10 от Черно море (Александър Александров-Алекс), защото наши скаути са го наблюдавали. Освен това моят добър приятел Лотар Матеус ми разказа доста неща за играта на вашия тим срещу неговия израелски отбор Макаби Нетаня" бяха първите думи на треньора на Щутгарт.

"Победата би била добър резултат за нас", продължи Фее и обясни, че заради контузии са отпаднали от групата за пътуването до София Чиприян Марика, Йълдърай Бащюрк и мексиканецът Павел Пардо. Проблеми имат Какау и Даниел Любоя, но те пристигнаха в София и даже тренираха наравно с останалите си съотборници на стадион "Васил Левски".

"Ние не искаме да отпаднем. Целта ни през миналия сезон беше да спечелим място в зона УЕФА и сега сме тук, за да продължим напред. Не мислим за отпадане", каза още Армин Фее.

Тренировката на Щутгарт пък беше изгледана от курсистите от Треньорската школа на БФС, които полагат изпити за лиценз "А", а по средата й на разузнаване се появи и наставникът на Черно море (Варна) Никола Спасов.