Националният вратар на България Иван Дюлгеров ще избира от няколко оферти за чужбина през зимата, твърди "Труд News". Титулярът на Черно море има няколко предложения от Турция и Чехия, а интересът към него е сериозен.

През следващите седмици той ще обмисли сериозно възможността за следваща крачка в своята кариара. Юношата на "моряците" прави отличен сезон, белязан от историческо първо място след края на есенния дял в Първа лига.

Интересното е, че на "Тича" вече имат опит в продажбата на свои футболисти в Чехия. През лятото на 2020 година Мартин Минчев пое към Спарта Прага, където стана шампион през изминалия сезон. През тази година той премина в турския Ризеспор.

В същото време 24-годишният страж натрупа сериозен стаж в родния елит, а през октомври записа мач №100 за варненци за първенство. По този начин той влезе в елитния клуб на вратарите, играли на "Тича", като едва петима от тях имат трицифрен брой срещи в шампионата.

Дюлгеров дебютира за Черно море на 19 март 2017 г. при победа с 3:1 като гост на Нефтохимик в Бургас. Той не е допуснал гол в 46 срещи в efbet Лига.

Черно море ще привлича играчи, но няма да продава

Черно море ще привлича играчи, но няма да продава

Варненци са есенен първенец