В присъствието на елитни варненци, изтъкнати спортисти и футболисти, както и на фенове на Черно море, днес беше открита официално скулптурата на Никола Спасов пред стадион "Тича", написаха от клуба.

Както е известно, тя е направена по идея на председателя на Национален фен клуб Черно море Иван Михайлов и заклетите ултраси на тима Илко Петров и Кирил Кирилов. Автор на творбата, която беше финансирана чрез дарения с активното съдействие на "моряшките" фенове, е Веселин Костадинов.

Снимка 589448

Източник: Фейсбук

Събитието уважиха също целият отбор и щаб на Черно море, начело с Илиан Илиев, който припомни какъв прекрасен и усмихнат човек е бил Никола Спасов, и каза, че днес ще направят всичко възможно да спечелят срещу Ботев (Враца) в негова памет.

Видимо развълнуван и под мощните скандирания на привържениците на Кольо Спасов, Юлиян Спасов заяви: "Пожелавам на Черно море да задмине успехите на брат ми".

Снимка 589447

Източник: Фейсбук

Близо до Юлиян бяха също легенди на "моряците" и бивши съотборници на Никола Спасов, сред които Тодор Марев и Георги Жеков, както и кметът на града Иван Портних, и бившият спортен министър Красен Кралев.

Статуята на най-успешния треньор в историята на Черно море е от месинг и ще бъде вечна, като идеята е да превърне във вечност мига, в който Черно море вдигна първата си Купа на България под ръководството на Спасов.

Той празнува триумфа с адмиралски костюм, ушит от феновете, и оттогава те го произведоха в Адмирал. Сега с този мундир той ще остане завинаги във времето.

Майката на най-успешния треньор на Черно море Никола Спасов, благодари на всички замесени в инициативата за скулптурата на сина си.

Снимка 589446

Източник: Фейсбук

Ето какво написа тя, до ПФК Черно море:

"Уважаемо ръководство и фенове на ПФК Черно море,

От мое име, майка на Никола Спасов, от името на брат му Юлиан и дъщеря му Вероника, изказваме безкрайно сърдечни благодарности за тази инициатива.

Благодаря на ръководството на ПФК Черно море, на кметството на гр. Варна, на Красен Кралев и всички други за оказаната помощ. Благодаря на президентите на футболните клубове и техните футболисти, на всички приятели на Никола, които осигуриха средства за издигането на паметник в негова чест, който вече е факт.

За Никола искам да кажа, че 27 години беше добър футболист и 24 години добър треньор. Животът му беше "футбол", но не толкова лесен. Той го изживя по "своя начин". Никола беше невероятно добър, любящ и прекрасен син. Беше уникален и всеотдаен брат на Юлиян и най-добър баща на Вероника.

Нека да го помним с добро, беше просто един добър човек!".

Снимка 589449

Източник: Фейсбук