Един от любимците на феновете на Черно море Матиас Курьор се завърна в клуба. За последно офанзивният футболист бе част от южнокорейския Сеонгнам. 

"Престоят ми в Южна Корея бе интересно предизвикателство, но играех за отбор (Сеонгнам), който практикуваше много дефанзивен футбол, нещо от което не изпитвах удоволствие. Треньорът залагаше на много защитен стил на игра. Само защита, защита...и в тренировки, и в мачовете.

Имах няколко възможности къде да продължа кариерата си след това. Имаше варианти за Италия, Иран, Израел, Тайланд и Индия. В началото исках да продължа в Индия. Моето семейство ме посъветва, че е най-добре за мен да приключа кариерата си там, където съм се чувствал най-щастлив. Това означаваше Варна и Черно море. Ето защо предпочетох да се върна тук.

Благодаря на феновете на "моряците" за всички съобщения, които получих преди и след завръщането ми тук. Никога не съм забравял Черно море. Тук останах само с хубави спомени и се надявам така и да продължа. Що се отнася до формата ми, след като приключих с престоя ми в Корея, всеки ден тренирах индивидуално и веднъж седмично с един футзален тим", заяви Курьор пред "Дарик".

Официално: Курьор се завърна в Черно море

Официално: Курьор се завърна в Черно море

Футболистът беше посрещнат с бурни аплодисменти от зрителите на "Тича"