Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след победата с 1:0 над Лудогорец, която върна тима му на върха в родното първенство.

"Толкова време нямахме победа срещу тях, всяка загуба е имала своята история. От много време насам решихме да преосмислим начина си на игра. Срещу Лудогорец може да си по-добър, но 15-20-30 минути, решихме да им дадем инициативата и да използваме оставените празни пространства.

Героят на Черно море: Имаме високи амбиции този сезон - влизане в Европа

Героят на Черно море: Имаме високи амбиции този сезон - влизане в Европа

На полувремето си казахме, че добре затваряме пространствата, но като вземем топката трябва да се опитваме да ги затрудним.

За самочувствието е добре успехът ни, но трябва да погледнем реално. Може би и Лудогорец нямаха ден да държат по-сигурно топката в своята третина. Надявам се да играем след победата малко по-добре у дома. Отново, поздравявам за умната игра футболистите ни. Имам трима нападатели от различен тип, това е богатство.

Важното е, че Цветомир Панов опита удар, той е с десен крак и бе неудобен за защитата. Важното е, че направихме това, което искахме, макар че сме имали много по-добри мачове срещу Лудогорец.

Черно море победи Лудогорец с 1:0 в мач от 6-ия кръг на efbet лига.

Лудогорец се удави в морето край Варна! Черно море посече шампиона и изплува на върха в efbet Лига

"Моряците" изиграха изключително качествен двубой, надделявайки с 1:0 над шампиона Лудогорец

Поздравявам сина ми Илиан за рождения ден, със сигурност той е радостен почти колкото нас и се радвам да има успехи.

Със сигурност на "Армията" винаги е тежко, но ще се опитаме да се противопоставим умно. Мобилизацият при тях ще е на ниво. Няма и да почиваме, готвим се за следващия мач", заяви Илиев.