Черно море гостува на Левски след паузата в шампионата. Двубоят на "Герена" е на 22 октомври (неделя) от 16:30 часа.

Все още обаче няма яснота дали срещата ще е с публика или без, тъй като ДК към БФС отложи решенията си за инцидентите по трибуните от вечното дерби за следващо заседание. А кога ще е то, още не се знае.

20 юноши на Черно море играха във вчерашната контрола между "моряците" и Черноморец (Балчик)

20 юноши на Черно море играха във вчерашната контрола между "моряците" и Черноморец (Балчик)

Срещата завърши 2:1 за варненци

Би трябвало да е на 17 октомври (вторник). Съществува обаче вариант комисията да се произнесе и след предстоящия 14-и кръг, в който е двубоят Левски - Черно море. Както е известно, сините са с последно предупреждение. Старши треньорът на варненци Илиан Илиев все пак се надява срещата да не е пред празни трибуни.

"Не зная защо още няма решение. Не мога да коментирам действията на другите. Мач без публика... Като играхме така през пандемията, видяхте какво е - отвратително нещо. Не е приятно за никой. Нито за отборите, нито за феновете.

Черно море записа победа в контрола

Черно море записа победа в контрола

"Моряците" надиграха Черноморец (Балчик)

А решението ще си го вземе комисията. Не вярвам да е след мача ни с Левски. Като цяло ме интересува ние да сме в добро състояние, а не дали ще е с публика или без. Ние не сме ли добре, няма да имаме шансове за нищо. Това е важното.

Добре, че все още сме без загуба, но понякога тези равни мачове тежат. А нашите вече са пет. Да, четири от тях са като гост. Ще използваме оставащото време от паузата да се заредим и другата седмица вече започваме подготовка за следващите двубои", коментира пред "Тема Спорт" Илиев.

Той сподели и мнението си за контролата с Черноморец в Балчик, спечелена с 2:1. "Важно беше тези, които играят по-малко от началото на сезона, да запишат минути. Отношението на футболистите и противника също бяха на ниво. Стана добър мач. Имаше желание у всички, така че съм доволен. Винаги обаче има какво повече да се иска."

Бивш нападател на Черно море с отлично представяне в Белгия

Бивш нападател на Черно море с отлично представяне в Белгия

Матеус Машадо веднага впечатли с екипа на Зулте Варегем

Цели 20 футболисти, продукт на школата на Черно море, играха в спаринга с Черноморец Балчик. 12 от тима на Илиан Илиев и 8 във втородивизионния, воден от Мартин Христов.

За Балчик на терена се появиха Галин Григоров, Наско Янков, Йордан Радев, Георги Радев, Павел Георгиев, Иван Томов, Теодор Тотев и Данаил Димов.

За моряците пък играха Росен Стефанов, Мартин Дичев, Берк Бейхан, Даниел Димов, Велислав Василев, Денислав Стойчев, Мартин Милушев, Николай Костадинов, Толга Мюрвет, Константин Грахльов, Денис Корсо и Кристо Яначков. Двамата треньори също са юноши на Черно море.