Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след загубата на неговия тим с 1:2 от Лудогорец в първия полуфинал за Купата на България.

Илиев атакува съдията Волен Чинков, към когото от щаба на Черно море и трибуните на "Тича" имаха претенции в няколко ситуации, включително съприкосновение между Игор Пластун и Васил Панайотов в наказателното поле на орлите, при което не последва дузпа.

Лудогорец победи Черно море с 2:1 в първи полуфинал от Купата на България

Лудогорец победи във Варна, Чинков помогна - не даде дузпа за Черно море и им показа червен картон

Скандално съдийство беляза двубоя

"Лудогорец като отбор, футболисти, бюджет, нямат нужда от това бутане", каза Илиев и допълни, че главният съдия Волен Чинков "имал да връща стари неща" на Черно море.

"Ако Лудогорец искат да растат като отбор, нямат нужда от слугинаж в България", каза Илиев, като припомни съдийски отсъждания във вреда на Черно море и в предни мачове на моряците срещу разградчани.

"Добре започна мачът за нас, но нашият гол беше срещу развитието на срещата. Лудогорец има добър отбор и когато ги оставиш да си разиграват топката, става трудно. Може би малко прегоряхме. Влязохме с едни очаквания в мача, а след това ни падна духа.

През втората част излязохме по-агресивно, но не стигнахме до някакви ситуации. Първия мач го загубихме, а във втория ще се опитаме да поправим грешката си, но знаем, че ще е трудно. За изнасянето не чак толкова, но в последната фаза имахме проблеми. Мисля, че като цяло бяхме по- сковани и малко прегоряхме. Като цяло можехме да се представим по добре в дефанзивен план", завърши той.