Треньорът на Черно море Илиан Илиев се надява и през новия сезон варненци да продължат да показват добър футбол. Специалистът говори след победата на "моряците" над Нефтохимик с 3:0.

"Доволен съм, че няма контузии. Малко лежерно беше темпото, но в сряда играхме по 90 минути на по-топли условия и може би има натрупана умора. Знаете, че следващата ни седмица е къса, защото играем в петък, така че утре възстановяваме, в неделя почиваме, а в понеделник започваме да се готвим за първия мач с Царско село.

Надявам се да разредим тренировките и естествено ще сме по-свежи. Да знаем възможностите на новото попълнение Фоде Гираси. Той е футболист, който искахме да го вземем зимата. Той е малко по-различен от другите наши атакуващи хора, има добра скорост, търсехме нещо по-различно и се надяваме да ни помогне.

Най-важното нещо за новото първенство е да продължим да се опитваме да играем добре. Оттам и да си реализираме положенията, защото видяхте първото полувреме, лежерно темпо, създадохме доста ситуации, но не ги реализираме и оттам губим точки и естествено се отдалечаваме от първите места, което не искаме да допускаме тази година. Затова има нападател на проби, един вече взехме.

За съжаление Зе Гомеш след нелеп инцидент си разряза крака и е с шевове и отпада за първия кръг. Търсим да играем футбол и да оползотворяваме ситуациите, оттам да имаме точки, които да ни водят в борбата за първите места.

Царско село се подсилиха с опитни хора, запазиха си ядрото, така че ще е труден мач, както за всеки срещу тях. Важното е да показваме добра игра и да изчистим защитата и да не допускаме непредизвикани грешки и то с отбори, които не са на нашето ниво, което не е добре.

Трябва да сме по-концентрирани. Дали Сами Алуше ще остане още на проби ще преценяваме, видяхте мача, още не мога да преценя", каза Илиев.

Черно море победи Нефтохимик

Черно море писа тройка на Нефтохимик в последната си контрола

Леандро Андраде преди почивката и Родриго Вилела на два пъти през втората част реализираха попаденията за "моряците"