Вратарят на Черно море Георги Георгиев е един от лидерите в редиците на "моряците". ТОПСПОРТ се свърза с него и той сподели очакванията си за останалата част от сезона, както и как протече подготовката на отбора.

Здравей, Георги. Успяхте ли да се подготвите за подновяването на шампионата?

- Здравейте, благодаря за интереса. Мисля, че нещата почти вече са стиковани, сега и с привличането на Наско, дойдоха още 3,4 момчета и съм на мнение, че ще се представим по-добре през новата година.

Снимка 602743

Източник: Официален сайт на Черно море

Какво очакваш от втората половина на сезона?

- Очаквам да стабилизираме играта си, защото през първата половина на сезона имаше резултати, но като игра можеше още да се добави и се надявам да прибавим допълнително откъм качество, да взимаме повече точки, за да може да си постигаме целите.

Снимка 605057

Източник: Официален сайт на Черно море

Изправяте се срещу Левски в първия мач след паузата. Чувстваш ли този двубой по-специален за теб, тъй като си бивш играч на "сините"?

- Не, ако трябва да бъда честен. Мач като мач, не обръщам внимание. Дали ще е срещу някой от бившите ми отбори или това, че съм юноша на клуба, няма значение, минало е доста време оттогава. Такъв двубой е нож с две остриета, както за тях, така и за нас, и се надявам ние да бъдем крайни победители.

Снимка 605058

Източник: Официален сайт на Черно море

Левски завърши в серия от 8 мача без победа. Това успокоява ли ви?

- Минало е доста време, имаше пауза, така че почти два месеца и половина нямаше официални мачове. Няма как обаче да ни успокоява, те играеха добър футбол, показаха го и в контролите, но понякога не успяват да реализират положенията си.

 Топ 6 ли е поставената цел на състава?

- Определено и ако може да преодолем мача с ЦСКА и да стигнем напред за Купата, това ще е една от постижимите цели. Надявам се да влезем в шестицата, преследвайки място за Европа. Ще се нуждаем и от късмет, ние обаче със сигурност ще се борим!

Снимка 605056

Източник: Официален сайт на Черно море

Би ли споделил повече за работата под ръководството на Илиан Илиев?

- Не съм аз човекът, който трябва да дава оценки. Неговите колеги треньори го определиха през 2022 г. за наставник на годината. Самите действия показват какъв треньор и какъв човек е Илиан.

Снимка 597921

Източник: startphoto.bg

Пребори се с Иван Дюлгеров за титулярното място под рамката на вратата, след като в продължение на година стоеше на скамейката. На какво се дължи прогреса ти?

- Аз продължавам да тренирам по един и същ начин, гледам да съм в добро техническо и кондиционно състояние. Това е решение на треньора, нито мога да се сърдя, нито да бъда недоволен. Важното е, който пуснат да си върши работата и тимът да върви напред, защото това е най-важното.

Снимка 605055

Източник: Официален сайт на Черно море

Безспорно ти си един от най-опитните играчи на вратарския пост. Имаш ли сили още дълго време да играеш в елита на България?

- Надявам се да бъда жив и здрав, а когато ме пускат да съм професионалист и хората да бъдат удовлетворени от работата ми. Мисля, че съм в добра кондиционна форма.

Има ли страж в европейските отбори, на когото симпатизираш?

- Имаше, но той отдавна спря с футбола. Харесвах много Едвин ван дер Сар.

Снимка 491092

Източник: Официален сайт на Черно море

Какво си пожелаваш през новата година за теб в личен и професионален план?

- Първо пожелавам на себе си и на моето семейство здраве, а на целия отбор и колектив на Черно море пак здраве, за да може да постигнем целите си, да нямаме контузии и Господ да е с нас.

Атанас Илиев с неофициален дебют за Черно море утре

Атанас Илиев с неофициален дебют за Черно море утре

Срещу Добруджа