Емил Янчев започва да се занимава с футбол още от 5 годишна възраст. Както при повечето момчета, баща му е човекът, който пали искрата в него. Поради липсата на други момчета от неговата възраст, се налага той да тренира с малко по-големите, което се оказва в негова полза. Цялата си юношеска кариера прекарва в Черно Море, а когато се събират достатъчно момчета от неговата възраст, той е избран за капитан на отбора от неговия набор от треньора му Георги Попов.

Янчев се включи и в специалната инициатива на ТОПСПОРТ, в която популярни български спортисти се вкючват с призиви към обществото да спазват указанията за безопасност и превенция на заразата с COVID-19.

Васил Панайотов пред ТОПСПОРТ: Нека бъдем разумни и отговорни, спазвайте правилата!

Васил Панайотов пред ТОПСПОРТ: Нека бъдем разумни и отговорни, спазвайте правилата!

Вижте посланието на лидера на Черно море

Ето какво сподели един от най-големите таланти на "моряците" пред ТОПСПОРТ.

Здравей, Емо. Във времена на карантина и извънредно положение, как се чувстваш ти? Как прекарваш свободното си време?

- Здравейте. Въпреки извънредното положение мога да кажа, че се чувствам спокоен. Опитвам се да не изоставам с тренировките и прекарвам повече време с приятелката си.

Подписа първия си професионален договор преди около 3 години - разкажи ни каква е разликата между юношеския и мъжкия футбол?

- Когато подписах първия си договор ми оставаше още една година, в която имах право да играя за юношите и тогава успях да направя разликата между юношеския и мъжкия футбол. Колкото повече тренирах с мъжете, толкова по-лесно ми беше в мачовете с юношите, защото при големите темпото е доста по-високо и влизат по-твърдо в единоборствата.

Снимка 472455

Източник: https://www.facebook.com/emil.yanchev.3

Ти си момче от школата и заедно с момчета като Мартин Минчев, Виктор Попов, Денислав Ангелов, Петър Вуцов, Лъчезар Йорданов, Йордан Радев, Иван Дюлгеров и Иван Дичевски вече сте се утвърдили в първия състав на "моряците". Не трябва ли и грандовете Левски ЦСКА и Лудогорец да налагат по същия начин младите си таланти, както го прави Черно море?

- Според мен в последните години Левски и ЦСКА лека-полека се опитват да налагат млади футболисти и се надявам тази тенденция да продължи не само при тях, но и в останалите отбори от първенството, защото това е начинът да бъде развит българският футбол.

Снимка 472454

Източник: https://www.facebook.com/emil.yanchev.3

Коя е твоята любима позиция на терена?

- Обикновено ми се налага да играя или като вътрешен халф, или като централен защитник, но аз лично предпочитам да играя в средата, защото там доста повече време съм с топката и имам повече възможности да измисля нещо, с което да помогна на отбора да отбележи гол.

Снимка 472453

Източник: https://www.facebook.com/emil.yanchev.3

Утвърждаване в първия състав или директен трансфер в чужбина?

- Естествено, всеки си мечтае за трансфер в чужбина, но не мисля, че това може да се случи без утвърждаване в първия състав, защото за да те забележат, трябва да играеш.

Има ли разбирателство между теб и наставника Илиан Илиев? Разкажи ни малко повече за неговата работа и методика.

- В работата с Илиан Илиев най-много ми допада това, че много рядко имаме сухи бягания. Почти всички упражнения са с топка и мисля, че това е най-добрият начин един футболист да усети удоволствието от играта и да бъде мотивиран да даде всичко от себе си.

С кого комуникираш най-много в отбора?

- Разбира се, най-много общувам с момчетата на моята възраст, с които се познаваме от школата, но мисля, че се разбирам доста добре и с по-опитните в отбора, както и с чужденците.

Снимка 472456

Източник: https://www.facebook.com/emil.yanchev.3

Кой е твоят идол?

- Фен съм на Ливърпул, така че любимият ми футболист, още от малък, е Стивън Джерард. От действащите играчи съм фен на Пол Погба, Кевин де Бройне и Тони Кроос.

Черно море ще разчита на Емил Янчев срещу Славия

Черно море ще разчита на млад талант срещу Славия

Мартин Костадинов също е на линия за тима