Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е в основата на силното представяне на "моряците" от началото на кампанията. Юношата на клуба е бил титуляр във всеки един от първите 9 мача, в които тимът на Илиан Илиев записа 7 победи и 2 равенства. Самият Дюлгеров пък има цели 4 "сухи мрежи" и заема челни места по този показател заедно със своите колеги Анатолий Господинов (Арда), Густаво Бусато от ЦСКА и Динко Хоркаш (Локомотив Пд) като последните двама имат с по една повече.

"Добрият старт го отдавам на добрата работа на всички в клуба - обяснява Дюлгеров пред Novsport. - Колективът в Черно море е на много високо ниво, което също много ни помага. Целите и амбициите ни винаги са били високи. След края на сезона едни медали ще ни стоят добре."

Дебютът на Дюлгеров за първия отбор на варненци идва още през 2017 година, когато той е само на 18 години. Записва пълни 90 минути в Бургас при 3:1 над Нефтохимик. И признава, че това е бил важен момент за него.

"Осъзнах, че ще се занимавам професионално с футбол, когато направих дебюта срещу Нефтохимик." След което разказва и за първите си стъпки: "В начална детска възраст бях защитник,ако трябва да бъда честен. Треньорът ми Георги Попов ме направи вратар, за което цял живот ще съм благодарен. Спомням си добре и първите ми ръкавици, бяха подарък от майка ми. Любимият ми играч, на когото силно симпатизирах, бе Джо Харт. Харесваше ми стилът на игра, който практикуваше в Манчестър Сити и националния отбор на Англия."

Пред Novsport признава още, че е имало период, в който е обмислял да се откаже от футбола, но допълва, че не иска да навлиза в подробности. В същото време отдава значимото на човека, благодарение на когото извървя толкова дълъг път за сравнително кратко време.

"Илиан Илиев ме научи на много неща. Без него и щабът му нямаше да бъда това, което съм в момента. Правилната работа на детско-юношеската школа на Черно море също е показателна, както и шансът, който талантите ни получават в първият отбор. Видяхте, че сега имахме рекорден брой футболисти в националния отбор, тръгнали именно от "Тича".

А той е част и от положителната статистика, тъй като през 2023 година дойде дебютът му за "тикольорите". Първите си минути под рамката на България записа при 1:1 с Литва, игра и при равенството със Сърбия (1:1) в Разград, както и при болезненото поражение от Черна гора с 1:2 в Подгорица.

"В националния отбор винаги е било трудно от гледна точка на конкуренцията, а в момента тя е голяма. Имаме страхотни български вратари - Димитър Митов, Даниел Наумов, Светослав Вуцов,Пламен Андреев. Който и да пази за националния отбор, всеки си има своите силни качества."

На 24 години вратарят може да се цели в големи мащаби и с право, тъй като зад гърба си вече има над 100 мача във всички турнири за "моряците", както и опит на национално равнище. А мечтата е една - трансфер в чужбина, но първо...медали с любимия "Черно море".