Черно море отстъпи с 0:2 на Фарул Констанца в контролна среща, играна на базата на румънците в Овидиу.

В спаринга Илиан Илиев използва 10 юноши на клуба. В срещата не взеха участие националите Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мартин Дичев, Велислав Василев, Николай Златев и Матиас Курьор, както и Стефан Велев, който получи почивка.

Черно море започна по-добре срещата и в още в 10-ата минута можеше да открие резултата. След многоходова комбинация топката достигна до Сула, който оставен сам пред наказателното поле стреля, но кълбото срещна гредата.

В 25-ата минута Роберто Малаеле реализира за Фарул. Преди попадението "моряците" създадоха няколко добри атаки, но не успяха да ги завършат по най-добрия начин. В 30-ата минута Пабло Гарсия получи отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, топката мина под плонжа на вратаря, но футболист на домакините я стигна и я изчисти от голлинията. В последната минута на полувремето Денислав Ангелов проби отдясно и стреля по диагонала, но стражът на домакините изби. През първата част Черно море владееше повече топката и атакуваше през цялото време, докато домакините разчитаха предимно на контраатаки.

Илиан Илиев ще експериментира по време на контролата на Черно море срещу Фарул

Илиан Илиев ще експериментира по време на контролата на Черно море срещу Фарул

Специалистът няма да може да разчита за спаринга на Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мартин Дичев, Велислав Василев и Николай Златев

На полувремето Илиан Илиев направи шест промени. В игра се появиха Влатко Дробаров, Мартин Милушев, Павел Георгиев, Васил Панайотов, Росен Стефанов и Евгений Сердюк. Те заеха местата на Живко Атанасов, Сами Ел Анаби, Петър Иванов, Калин Георгиев, Пабло Гарсия и Денислав Ангелов.

В 49-ата минута Сула намери нахлуващия отляво Сердюк, който от наказателното поле стреля по диагонала, но вратарят на Фарул успя да спаси. В 53-ата минута Павел Георгиев успя да пресече пас в половината на румънците, пусна към Панайотов, който се опита да изведе Сердюк, но нападателят не успя да овладее добре топката и да отправи удар. В 57-ата минута Супа иведе Сердюк отляво, който с обръщането си вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради доста спорна засада.

В 60-ата минута Сула и Беншаа отстъпиха местата си на Каспаравичус и Иван Томов. В 70-ата минута на мястото на Даниел Димов и Вилела в игра влязоха Наско Янков и Берк Джевдет.

Веднага след това Фарул отбеляза втори гол. Той бе дело на Бетанкор. В 77-ата минута Каспаравичус опита технично да прехвърли вратаря на домакините и малко не му достигна да намали резултата. В 84-ата минута стража на Фарул събори Сердюк в наказателното поле, но главният рефер не отсъди 11-метров наказателен удар, като прецени, че нападателят на варненци е играл симулативно.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Живско Атанасов, Даниел Димов, Сами Ел Анаби, Петър Иванов, Калин Георгиев, Пабло Гарсия, Родриго Вилела, Денислав Ангелов, Мазир Сула, Закария Беншаа

Резерви: Галин Григоров, Васил Панайотов, Влатко Дробаров, Евгений Сердюк, Берк Джевдет, Росен Стефанов, Мартин Милушев, Иван Томов, Павел Георгиев, Наско Янков, Юлиус Каспаравичус.