Черно море подписа двегодишен договор с аржентинеца Адриян Фернандес. 28-годишният футболист, известен с прякор Каниджа, е свободен агент. През миналия сезон е играл за швейцарския Санкт Гален, където записва 26 мача, в които вкарва скромните за нападател 3 гола. Южноамериканецът, известен с пропуските си, изкара кратък пробен период и беше одобрен от старши треньора Никола Спасов. Той дори се разписа при дебюта си за варненци при равенството 1:1 в контролата с кипърския Пафос.

Фернандес може да играе за Черно море чак за втория мач на отбора в следващия кръг на УЕФА, защото трябва да му бъде извадена работна виза.

„Моряците" най-вероятно ще се откажат от бразилеца Патрик да Силва, който също е на проби. Треньорът Никола Спасов каза, че не е убеден в качествата му. В същото време той се оказал прекалено нагъл и поискал 200 000 евро годишна заплата. Претенциите му няма как да бъдат удовлетворени от шефовете и той ще трябва да си търси друг отбор.

Рано тази сутрин отборът тръгва за Испания, откъдето ще продължи с автобус към Андора за реванша с местния Сант Хулия. Българският тим има аванс от четири гола от първата среща.