Черно море победи Левски с 1:0 в първия пролетен кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача реализира Александър Василев през първото полувреме на срещата.

Любопитното е, че цели шест юноши, продукт от школата на "моряците", взеха участие при успеха над "сините" на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Четирима от тях започнаха като титуляри. Това са Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Велислав Василев и Атанас Илиев. След почивката в игра се появиха Даниел Димов и Николай Златев, пише "Vsport.bg".

Черно море победи Левски с 1:0 в efbet Лига

Черно море продължи "синята" агония в efbet Лига, Левски без победа в 9-и пореден мач

Александър Василев вкара единствения гол

Едва ли има друг отбор в елита ни, който може да се похвали с толкова много собствени кадри, като в тима на Илиан Илиев. От 26 играчи, с които разполага специалистът начело на варненския клуб, 13 са юноши на Морето. Това означава, че 50% от играчите на Черно море, са излезли от академията на "моряците".

Освен тях трима футболисти, развили се на стадион "Корабостроител" под Аспаруховия мост, са под наем в тимове от Втора лига. Това са Мартин Милушев, Павел Георгиев и Петър Иванов. Първите двама са в Добруджа, а Иванов носи екипа на Янтра Габрово.

Работата с подрастващите и налагането им в първия тим е основна клубна политика на ръководството на Черно море и Илиан Илиев, която от години се следва на "Тича". Крайният продукт от нея се вижда на терена, което кара привържениците на "моряците" още повече да се гордеят със своя отбор.

Черно море урежда документално новите си бразилци

Черно море урежда документално новите си бразилци

Това трябва да се случи през тази седмица