Черно море и Литекс не се победиха в контролна среща. Проверката, която се игра в Търговище, завърши 0:0.

Първият удар по посока на една от двете врати отправи тимът на Литекс. В 5-ата минута след неразбирателство в отбраната играч на ловчанлии стреля, но над гредата. В 15-ата минута Файсел Касми шутира извън наказателното поле, но встрани от вратата. В 24-ата минута Исмаил Иса се озова на стрелкова позиция и отправи силен удар, но право в ръцете на вратаря Илия Шаламанов.

В следващата минута Леандро Андраде пусна скрит пас към Исмаил Иса, който напредна и се опита да изведе Илиан Илиев сам срещу вратаря, но подаването му бе една идея по-силно и халфът на "моряците" не успя да стигне топката.

В 36-ата минута след добра контраатака, преминала през няколко футболисти на Литекс, Илиан Капитанов не успя да намери добре подаване отляво и топката излезе в аут. Това бе най-добрата ситуация за тима от Ловеч до момента. В следващата атака Файсел Касми стреля от дъгата на наказателното поле, Шаламанов изби, топката стигна до Исмаил Иса, който я вкара на празна врата, но голът не беше зачетен заради засада. В 41-вата минута Мартин Дичев пусна прецизен пас към Исмаил Иса в наказателното поле и нападателя опита от движение да насочи топката в близкия ъгъл, но кълбото премина много близо до страничната греда.

В 50-ата минута след грешка в защитата на Черно море футболист на Литекс отне, пусна пас към Емил Ценов, който стреля, но Цветомир Панов с шпагат успя да блокира топката и да предотврати сигурен гол. В 71-вата минута Тома Ушагелов бе изведен сам срещу Иван Дюлгеров и стреля, но вратарят на Черно море показа хладнокръвие и спаси. В 77-ата минута Васил Панайотов стреля от пряксвободен удар, но ударът му не затрудни вратаря на Литекс. В 81-вата минута добра атака на Черно море завърши с опасно центриране на Николай Златев отдясно, но Паоло Пасков бе изпреварен от вратаря. В 82-рата минута изстрел на Васил Панайотов от границата на наказателното поле срещна страничната греда. Малко след това Радослав Златев опита от далеч да прехвърли вратаря на ловчанлии, но топката мина на сантиметри от гредата.

Съставите:

Черно море: Иван Дюлгеров, Стефан Станчев (60-Васил Панайотов), Емил Янчев (78-Росен Стефанов), Мирослав Енчев (60-Влатко Дробаров), Виктор Попов (46-Цветомир Панов), Мартин Дичев (78-Йордан Радев), Павел Георгиев (78-Радослав Златев), Леандро Андрад (60-Мартин Милушев), Илиан Илиев (71-Николай Златев), Файсел Касми (46-Пабло Гарсия), Исмаил Иса (78-Паоло Пасков)

Литекс: Илия Шаламанов, Мартин Сандов, Християн Петров, Александър Ангелов, Адриян Гиргинов, Йоан Баоренски, Олег Димитров, Емил Ценов, Илиян Капитанов, Добромир Бонев, Радослав Живков

Черно море върви по план преди плейофната фаза

Черно море върви по план преди плейофната фаза

"Моряците" събраха 37 точки след 10 победи, 7 равенcтва и 9 загуби