Вратарят Благой Макенджиев даде първото си интервю като футболист на Черно море. Националният страж разкри как се е стигнало до преминаването му при варненци.

"Веднага след последния мач в Първа лига разтрогнах договора си с Пирин. Бях решил, че ще търся промяна. Исках да изиграя всички мачове, ако мога да помогна на отбора и след края на шампионатите двубои си тръгнах. Веднага дойде оферта от Черно море, която беше такава, че не подлежеше на отказ от моя страна. 

В последните години варненския тим е един от факторите в родното първенство. Взеха Купата и Суперкупата на България през 2015 година, играха евротурнири... Отбор с традиции в страната, с добра организация и винаги с високи цели. Моите цели също не са малки и това ме накара да дойда тук. 

"Не е нормално Черно море да играе във втората осмица и да атакува евроучастие от долната половина на таблицата. В отбора има доста добри футболисти, които не заслужават да играят извън шестицата и да се надяват на бараж. Искаме да играем срещу силните отбори. Това са мачовете на истината. Имаме шансове за първата шестица и ще ги преследваме", заяви Макенджиев. 

Черно море взе национала на България Благой Макенджиев

Черно море взе национала на България Благой Макенджиев

Вратарят подписа с клуба от Варна