Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че очаква през следващите няколко седмици разговорите за продажбата на клуба да се активизират, но самият той не е сигурен дали трябва да провежда срещи с потенциалните нови собственици.

Европейските шампиони бяха обявени за продажба от руския им собственик Роман Абрамович почти веднага след началото на войната в Украйна, но след това британското правителство наложи собственици на олигарха, с които практически придоби контрол върху съдбата на лондонския клуб. До момента няколко бизнесмени от Европа и САЩ показаха явен интерес към придобиване на акциите на Челси.

Станаха ясни условията, при които Челси ще може да продава билети за мачовете си

Станаха ясни условията, при които Челси ще може да продава билети за мачовете си

Вижте подробности

"Не съм сигурен, че мога да ви кажа кои са хората, които са направили оферти за клуба. Моята информация е, че засега има четири оферти и през следващите седмици ще има по-интензивни разговори", каза германският мениджър преди съботния мач с Брентфорд.

"Не знам дали тези хора искат да се срещат с мен и изобщо не знам дали ми е работа да се виждам с тях. Може би за мен ще бъде най-добре да вляза в тези преговори максимално късно", каза още той, цитиран от БТА.

Тухел изрази задоволството си от решението на правителството да позволи продажбата на билети на феновете. В момента мачове могат да посещават единствено тези, които имат сезонни карти, като последният такъв ще бъде този с Брентфорд.

Отборът на Челси заема трето място в класирането на Висшата лига с 59 точки от 28 мача.