Мениджърът на Челси Томас Тухел внесе яснота около състоянието на Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, които бяха сменени принудително срещу Малмьо. Двамата получиха контузии, но по думите на германския специалист те не са сериозни.

"Лукаку е с усукан глезен, а Вернер има разтегнато сухожилие. Предполагам, че ще са извън строя за няколко дни. Като цяло нямаме много проблеми с контузени футболисти, с изключение на Кристиан Пулишич, но всеки отсъстващ липсва на отбора. Предстоят ни много мачове, така че просто трябва да намерим изход от ситуацията, а не да търсим извинения.

Челси победи Малмьо с 4:0

Челси писа четворка на Малмьо, но даде две жертви

Ромелу Лукаку и Тимо Вернер получиха контузии

И Ромелу, и Тимо бяха в добра форма. Двамата създаваха много опасности за протвниците, но сега момчетата, които ще получат шанс, трябва да го използват. Такива неща се случват в хода на сезона и не можем да се оправдаваме", подчерта германецът.

Доволен съм от самия мач. Целта ни беше не само да победим, но и да покажем добра игра. Направихме го, което ме радва. Действахме динамично и до момента, в който поведохме с 4:0, играхме прекрасно", добави Тухел.