Мениджърът на Челси Томас Тухел бе доволен от представянето на отбора си при победата над Лийдс с 3:0, но разкри и една неприятна новина.

"Мисля, че играхме много добре от първата минута. Много съм доволен от нивото на концентрация, нивото на решителност и нивото на подкрепа, което показахме. Бяхме силни в дуелите, бяхме смели в защита. Подкрепяхме се взаимно през всичките 90 минути. Бяхме много силни, когато бяхме 11 на 11 на терена, след това концентрацията ни се отпусна малко. Когато отборът е с човек повече на терена, владението на топката е по-лесно", смята германският треньор.

Челси победи Лийдс с 3:0 във Висшата лига

Челси се саморазправи с десет от Лийдс

Важни три точки за лондончани

"Не го казвам като треньор или като експерт, но за мен е много малко вероятно Матео Ковачич да играе във финала за ФА Къп. Той игра в полуфинала със същата контузия и опита да остане на терена 15 минути повече, което бе почти невъзможно. Сега беше сменен, глезенът му е много подут и изпитва силна болка. Аз не съм лекар и трябва да изчакаме прегледите и изследванията. Но е малко вероятно той да играе. А това е много лоша новина за Челси в тази иначе перфектна вечер", каза още Томас Тухел, цитиран от БТА.