Тод Боули, който държи контролния пакет акции, помоли привържениците на Челси за търпение на фона на продължаващите трудности на клуба. Американецът потвърди, че все още вярва в проекта, в който клубът привлича предимно по-млади играчи, и заяви, че Почетино разполага с "невероятна" група.

"Просто трябва да оставим процеса да се развие и да им дадем време да се превърнат от невероятни индивидуални играчи със страхотни умения, събрани в отбор. Добрата новина е, че хората се интересуват толкова много. И лошата новина е, че на хората им пука толкова много. Това води до моменти, в които те са разочаровани от отбора и собствениците. Разбирам това, но ние просто трябва да продължим да следваме курса", каза Боули пред Forbes, нарушавайки мълчанието си относно клуба.

В един от протестите на феновете на Челси срещу ръководството се разпространяват стикери, изобразяващи собствениците като клоуни. Откакто "сините" бяха поети от ръководения от Боули консорциум през май 2022, те са похарчили повече от 1 милиард паунда на трансферния пазар. Гигантските разходи обаче не бяха съпроводени с успех на терена, като през миналия сезон Челси завърши на 12-о място - най-лошата им позиция от 29 години насам. Томас Тухел и Греъм Потър бяха уволнени по време на първенството.

През настоящия сезон нещата не са се подобрили, като отборът воден от Маурисио Почетино заема 11-о място, въпреки значителните разходи през лятото. Затова не бе изненадващо, че Боули бе обект на сериозен гняв от страна на феновете, като по време на мачовете на "Стамфорд Бридж" често се чуват обидни скандирания по негов адрес.

Милионите на Челси нямат свършване, Тод Боули преговаря с ПСЖ за Неймар

Милионите на Челси нямат свършване, Тод Боули преговаря с ПСЖ за Неймар

Вижте подробности