Мениджърът на Челси Маурисио Почетино трябваше да се радва след убедителната победа над Евертън с 6:0, но вместо да празнува забележителното представяне на Коул Палмър, който вкара четири гола, аржентинският специалист се ядоса, че неговите футболисти се карат на терена.

Челси водеше с 4:0 след хеттрик на Палмър още през първото полувреме и едно попадение на Николас Джаксън, когато получи дузпа след нарушение срещу Нони Мадуеке.

Челси спука от бой Евертън, Коул Палмър избухна с 4 гола

Челси спука от бой Евертън, Коул Палмър избухна с 4 гола

Лондончани спечелиха с 6:0

Джаксън и Мадуеке се скараха кой да изпълни дузпата, която бе потвърдена след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР, а титулярният изпълнител Коул Палмър стоеше край тях. Наложи се намесата на капитана Конър Галахър, да избута двамата играчи, да грабне топката и да я даде на Палмър, който реализира за 5:0.

"Футболистите знаят, че този, който изпълнява дузпите е Палмър. Много съм разочарован от ситуацията", призна Маурисио Почетино пред репортерите след двубоя и добави.

"Ситуацията, която изпратихме за всяка страна, която гледа - искам да се извиня. Не можете да се държите по този начин и да трябва да говорим за това след такъв невероятен мач е жалко. Играчите трябва да покажат, че са гладни за гол, но не и в такъв тип ситуация. Няма да приема това отново. Обещавам това."

Почетино похвали Галахър за намесата му и не остави съмнение пред замесените футболисти, че се движат по тънък лед. "Понякога за младите играчи личните неща са над отбора, но те трябва да знаят, че трябва да се представят добре за тима и да се учат бързо.

Това са неща, които вземаме предвид за следващия сезон. Ако не се научат, тогава ще вземем някои решения. Когато ме питате защо нямаме последователност или понякога не се представяме на ниво, това е заради стандартите и те трябва да се научат бързо, защото изискванията са много високи", коментира още мениджърът на Челси.

Челси е платил най-много за премии на агенти през изминалата година

Челси е платил най-много за премии на агенти през изминалата година

Ето подробности

По повод представянето на Коул Палмър, Почетино заяви: "Той имаше качествата да бележи, когато беше в Манчестър Сити, но мисля, че начинът, по който се адаптира при нас, е фантастичен."

Палмър се изравни с Ерлинг Холанд начело в класацията при реализаторите във Висшага лига с 20 гола. "Той е невероятен за отбора, за него самия и показва, че клубът е взел правилното решение, привличайки го. Като цяло съм доволен от представянето. Показахме различен подход от този срещу Шефилд Юнайтед, подобрихме се в различни области и се получи перфектният мач", завърши Маурисио Почетино.