Мениджърът на Челси, Маурисио Почетино, остана доволен, след като вчера отборът му победи с 3:1 Астън Вила в преиграването в Бирмингам. По този начин "сините" се класираха за 1/8-финалите на ФА Къп, където ще срещнат Лийдс, в чийто състав личи името на българина Илия Груев.

"Мисля, че това беше най-силният ни мач през сезона. Много съм доволен от старанието на футболистите и от това, което показаха. Видях ги да се наслаждават на футбола, което ме зарадва най-много", каза Почетино след победата Почетино.

"Ние сме млад отбор и най-трудното е да сме постоянни в изявите си. Не всеки път съумяваме да намираме необходимия баланс", подчерта аржентинецът.

Той говори и за Енцо Фернандес и за високите очаквания, които имат към него.

"Той е световен шампион. Когато дойде преди година, не беше почивал, а освен това се сблъска с ново първенство, нов език и различна култура. Ясно беше, че ще му трябва време за адаптация. Не създавайте нереални очаквания и се опитайте да помогнете на играчите да вървят нагоре", добави мениджърът на лондончани.

"Живеем във времена, в които е лесно да се обиждат публичните личности. Футболистите са хора, а не роботи. Днес Енцо показа истинското си ниво. Не се съмняваме нито в него, нито в Кайседо, нито в другите млади играчи, които дойдоха в Челси, за да печелят трофеи", каза още наставникът на Челси.

Астън Вила - Челси 1:3 в двубой от ФА Къп

Челси прегази Астън Вила за ФА Къп

Лондончани спечелиха преиграването