От ръководството на Челси официално обявиха трансфера на футболиста на Аякс Хаким Зиеш. Двата клуба са се разбрали за преминаването на мароканеца в редиците на "сините" от Лондон през лятото. Зиеш ще довърши сезона в настоящия си клуб.

В съобщението се казва, че Зиеш е футболист със силен ляв крак, който обича да се подвизава на десния фланг, нахлувайки към центъра, което е носило успех през годините за Аякс. Той също така играе и на лявото крило, където обича да атакува по фланга и да центрира в наказателното поле.

В материала се припомня за трите му асистенции за Аякс срещу Челси този сезон в Шампионската лига. Двубоят на "Стамфорд Бридж" завърши 4:4.

Договорът на Зиеш с Челси ще бъде до лятото на 2025 година. Заплатата му ще бъде 5 млн. евро на сезон плюс бонуси. Холандският клуб обяви и трансферната сума. Челси ще плати за 26-годишния мароканец 40 милиона евро, а с бонусите сумата може да нарасне до 44 милиона. През миналото лято в договора на Зиеш с Аякс имаше по-ниска освобождаваща клауза, но тя бе премахната, след като играчът склони да подпише нов контракт с подобрени лични условия.

Хаким Зиеш ще прибира по 5 млн. евро на сезон в Челси

Хаким Зиеш ще прибира по 5 млн. евро на сезон в Челси

Преговорите са близо до успешен край