Нюкасъл е съвсем близо до привличането на крайния защитник на Челси Люис Хол, който ще се превърне тяхно четвърто лятно попълнение, съобщи агенция ДПА.

Свраките, които се стремят да подсилят защитата си през цялото лято и засилиха активно търсенето в последните две седмици, са се срещнали и с агентите на 18-годишния бранител, за да уточнят личните условия. Източници от Тайнсайд обаче твърдят, че все още са далече от покриването на всички изисквания.

Роденият в Слоу футболист е изиграл едва 12 мача за първия тим на Челси, но е със силен ляв крак, висок е над 180 см и това го прави особено атрактивен на пазара. Освен в защитата, той може да играе като ляв краен халф, а също така и като типичен номер 6 пред защитата. Дебютът му е на 17-годишна възраст при успеха с 5:1 за Купата на страната срещу Честърфилд.

Ако Нюкасъл го вземе, той ще се присъедини към новите попълнения Сандро Тонали, Харви Барнс и Тино Ливраменто. За четиримата разходите ще скочат на 125 милиона паунда, а са получили 30 милиона от британската валута за продажбата на Ален Сен-Максимен в Ал Ахли (Саудитска Арабия).

Още преди края на миналия сезон мениджърът на Нюкасъл Еди Хау подчерта, че при покупките ще заложат на качеството, а не на количеството. А Сандро Тонали и Харви Барнс впечатлиха при убедителната победа с 5:1 над Астън Вила миналата събота.

До момента на левия фланг играеше Дан Бърн, който по принцип е централен защитник с ляв крак. Той дойде от Брайтън през януари миналата година, а другият конкурент е Мат Таргет. Киърън Тиърни от Арсенал също беше в полезрението на Нюкасъл, но те изглежда предпочитат младока от Челси.