Мениджърът на Челси Греъм Потър призна, че работата в клуба е най-трудната му до момента, но не търси съчувствие в опитите си да спаси сезона на фона на криза с контузии и кардиналната промяна на всички нива в клуба след смяната на собствеността.

Челси е едва на 10-то място във Висшата лига, след като спечели само един от последните си осем мача, а също така отпадна както от Купата на Англия, така и от Купата на Лигата, което засили натиска върху мениджъра.

"Работата ми тук е изключително тежко предизвикателство. Това е може би най-трудната работа във футбола в момента заради тази смяна на ръководството и очакванията, които имат феновете", каза Потър преди дербито на Западен Лондон срещу Фулъм.

"Естествено, че не съм предполагал, че ще загубим 10 играчи от първия отбор заради контузии. Но аз съм старши треньор и когато губим, съм виновен. Не търся съжаление, наистина съм благодарен и имам привилегията да съм тук. Този клуб се управляваше много добре в продължение на 20 години.

Имам голямо уважение към предишния собственик и това, което отборът постигна. Сега трябва да изградим нещата отново. Това е нова ера, нова глава. Преживяваме болка, в момента е трудно. Разбирам разочарованието и оценявам подкрепата", каза още Потър, цитиран от Ройтерс.

Челси, Барса и Интер кръжат около Маркус Тюрам

Челси, Барса и Интер кръжат около Маркус Тюрам

Засега Тюрам иска да остане в Борусия (Дортмунд) до края на сезона