Част от футболистите на Челси използваха своите профилите в социалните мрежи, за да отправят благодарности към Маурисио Почетивно и да му пожелаят успех в бъдеще, след като снощи стана ясно, че аржентинецът вече няма да води "лондончани". От реакциите личи, че наставникът е имал подкрепата на играчите и поводите за раздялата му с клуба са коренно различни.

Най-емоционално бе съобщението на голямата звезда и водещ реализатор през кампанията Коул Палмър: "Шефе, благодаря ти за всичко, което направи за мен, сбъдвайки мечтите ми. Всичко най-добро!".

Николас Джаксън бе още по-прочувствен: "Обичам те, тренер. Искаше ми се да останем по-дълго време заедно. Нека Бог да продължи да благославя теб и семейството ти. Благодаря за съветите и подкрепата, ти си истински лъв и боец и ти желая всичко най-добро".

Мойсес Кайседо, Нони Мадуеке, Михайло Мудрик, Марк Кукурея, Карни Чуквуемека също се обърнаха директно към аржентинския специалист, за да му изкажат благодарностите си.

Единственият, който бе на различно мнение, бе Маланг Сар. Френският централен бранител, който бе изваден от първия тим от Почетино и пратен да тренира с тима до 21 години, хареса официалната публикация на тима в "Инстаграм", за раздялата с аржентинеца.