Халфът на Монако Сеск Фабрегас хвърли поглед към миналото и периода си в Челси и по-специално, когато той избра да премине на "Стамфорд Бридж", а не в Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити.

Преди да напусне Барселона слуховете усилено го свързваха със завръщане в Арсенал, като Фабрегас дори изчакваше оферта от "топчиите", но такава така и не се появи на хоризонта. Нещо, което Моуриньо само и чакаше.

"След като реших да напусна Барселона, Ареснал бе първата ми опция. Определено го исках, представях си как казвам на всички, че се връщам в Арсенал", призна Фабрегас.

Сеск Фабрегас: Лео Меси може без проблем да играе до 40 години

"Меси може без проблем да играе до 40 години"

Мнението е на Сеск Фабрегас

"Арсен виждаше това. А и не исках да се моля, те много добре знаеха ситуацията, цяла седмица не казаха нищо, подминаха ме, така че вероятно не са ме искали."

"Аз трябваше да направя нещо. Имах оферти от Сити и Юнайтед, а след това разговарях с Моуриньо - нещо, което никога не съм предполагал, че ще се случи", заяви испанецът.

"Ако трябва да бъда честен, след като приключи срещата с Моуриньо си казах, че не искам да разговарям с други, вече бях решил, че отивам в Челси. Това, което ми каза, това, което отборът имаше като цели, начинът, по който аз щях да помогна за тяхното изпълнение - това беше всичко, което искам. Освен това, чувствам Лондон като свой дом, не Манчестър."

Снимка 333353

Източник: GettyImages

Фабрегас призна, че ясно е осъзнавал, че решението му няма да се приеме радушно от феновете на "артилеристите".

"Знаех, че тяхната реакция ще бъде такава, но щеше да е същото дори да бях отишъл в Юнайтед или Сити. Исках да се върна във Висшата лига. Благодаря на Бог, че взех това решение, защото бях изключително щастлив през тези 5 години. Ние спечелихме всичко в Англия, бяхме най-добрият отбор по онова време. Връзката ми с феновете бе чудесна", коментира Фабрегас.

За престоя си на "Стамфорд Бридж" Фабрегас на два пъти стана шампион на Англия и спечели ФА Къп и Купата на Лигата.

Фабрегас: Иска ми се да можех да играя с Мане

Фабрегас: Иска ми се да можех да играя с Мане

"За мен той е в Топ 3 на най-добрите нападатели в света"