Левски отново се провали за историята, като падна с 0:1 от наглед непретенциозния беларуски тим на БАТЕ Борисов на своя стадион „Георги Аспарухов". Това бе първи мач от третия предварителен кръг за влизане в Шампионската лига.

Преди реванша в Беларус шансът за влизането в лигата изглежда безвъзвратно загубен.

Гостите излязоха в жълто сини екипи - същите, с които италианският Киево игра преди две години срещу Левски. Тогава нашите „сини" станаха първият български отбор, влязъл в групите на Шампионската лига. Снощи обаче събитията далеч нямаха толкова щастлив развой за нашия тим.

В 30-ата минута отборът, воден от Велислав Вуцов, получи правото да изпълни дузпа. Георги Христов, който минути по-рано получи жълт картон за симулация, нахлу в наказателното поле и бе съборен от вратаря Веремко. Шведският съдия Йонас Ериксон посочи бялата точка - дузпа.

Зад топката застана лидерът на Левски - Георги Иванов-Гонзо. И пак не можа да вкара гол, както се случи четири дни по-рано в Сандански. И пак, както срещу Вихрен, Левски загуби с 0:1. Това всъщност е третата поредна изпусната дузпа от страна на „сините". Левски направи същото и в контролата с Вердер, като тогава „грешникът" бе Мирослав Иванов.

В този момент обаче Гонзо, който е толкова обичан от агитката на „сините", явно не е подозирал, че кошмарът ще се повтори едно към едно.

Публиката на стадион „Георги Аспарухов", чийто терен бе достоен за английската Висша лига, получи истинския шамар в 60-ата минута. Тогава - при първото що годе свястно центриране на беларусите Ржевски се извиси и простреля с глава безпомощния Георги Петков.

Състави
1. Петков
3. Миланов
5. Рабех
23. Бистрон
25. Вагнер
18. М. Иванов
9. Г. Иванов
6. Тиберканин
24. Н. Димитров
27. Кръстовчев
11. Христов
16. Веремко
2. Лихтарович
55. Юревич
14. Кагуш
10. Кривец
32. Ржевски
22. Стасевич
9. Ближнюк
17. Сиваков
24. Казанцев
20. Родионов
Треньори
Велислав Вуцов Виктор Хончаренко
Смени
46' - Тиберканин <=> Зе Соарес 59' - Стасевич <=> Захверчук
59' - Миро Иванов <=> Тасевски 74' - Близнюк <=> Нехайчик
66' - Eньо Кръстовчев <=> Жеан Карлос 88' - Лихтарович <=> Скавиш