Легендата на Барселона - Шави призна, че Байерн (Мюнхен) е един от фаворитите за спечелването на Шампионска лига през този сезон.

Той нареди баварците до Барселона, Реал (Мадрид) и Манчестър Сити.

Хави Мартинес: Ако не ме викат в националния отбор, може да сложа край на кариерата си

Мартинес: Ако не ме викат в националния отбор, може да сложа край на кариерата си

"Наясно съм, че конкуренцията е голяма"

"За мен четири тима стоят на едно ниво: Барселона, Реал (Мадрид), Манчестър Сити и Байерн. Всеки във футбола е респектиран от Юп Хайнкес, а този респект се забелязва и в неговия отбор. Той отново внесе ред. Байерн е по-стабилен дефанзивно, има добро изграждане на играта си. А пресирането: впечатляващо е, че отборът отново играе затворено. Тимът напада колективно, но се връща в определени фази и назад. Това ми напомня на 2013 година. Байерн е на път отново да намери своята форма от требъла.

Хави е важен стълб, един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа. Той заслужава отново да бъде викан в националния отбор. Той трябва да играе на Световното. Томас Мюлер също ми харесва. Винаги някак си вкарва голове. Роберт Левандовски и Йошуа Кимих също. Кимих може да играе в защита, но и като халф. Това ще е бъдещата му позиция, защото Кимих винаги иска да има топката, той има силна игра с пасове и супер разбиране за играта", каза Шави в интервю за "Bild".