Европейското участие на Лудогорец приключи срамно след само два мача. Разградчани допуснаха един от най-големите гафове в историята на клубния ни футбол, отпадайки от молдовския Милсами.

Разградчани паднаха с 1:2 и на реванша в бившата съветска република и с общ резултат 1:3 напускат турнира още във втория предварителен кръг.

Така амбициозният проект на Кирил Домусчиев ще трябва да почака поне още година, за да осъществи нов мечтан пробив. Загубата бе трета поредна за шампионите от началото на сезона,  а бъдещето на Бруно Рибейро е крайно несигурно.

Резилът за Лудогорец е още по-голям с оглед на факта, че „зелените" играха с човек повече над 20 минути.

Иначе разградчани започнаха силно, като веднага установиха абсолютен контрол върху топката. Вандерсон бе изведен в отлична позиция отдясно още в началните минути, но стреля покрай вратата.

По-късно и Марселиньо попадна на чиста позиция. Вандерсон центрира, Марселиньо бе оставен в пеналта напълно сам, но ударът му с глава бе някакси избит от вратаря.

Късметът на Милсами обаче не проработи в 27-ата минута. Кишада изведе Марселиньо, той финтира вратаря и върна към Вандерсон и той на празна врата не сбърка.

Напълно нелогично, домакините върнаха попадението още в следващата си атака. Буд бе изведен чудесно отляво и стреля. Стоянов изби топката, но тя падна на главата на Андронич, който я вкара във вратата.

Лудогорец продължи да доминира до края на почивката, като Вандерсон профука още едно чудесно положение, след като остана очи в очи с Мицу, не успя да го преодолее.

Противно на логиката, през второто полувреме темпото замря. Играчите на Лудогорец постепенно започнаха да се изморяват, което нямаше как да не даде отражение върху бързината на демонстрирания от тях футбол.

Буд дори бе близо до  втори гол в 62-ата мин, когато обаче левашки не успя да засече чудесно ниско центриране.

В 72-ата мин Милсами остана с 10 души, след като капитанът Кожокари получи втори жълт картон за безсмислено нарушение в средата на терена.

Това помогна на разградчани, които установиха тотален натиск. В 83-ата мин и реферът помогна на молдовците, след като не свири чиста дузпа за нарушение срещу Марселиньо.

В 89-ата мин. обаче Милсами нанесе и вторият си удар. Домакините организираха чудесна контра, Заричнюк се оказа на крилото и пусна към Рачу, който напълно сам, нямаше как да сбърка 2:1.

Така мечтите за нов европейски поход на Лудогорец приключиха още преди да са започнали, а скъпата селекция на Кирил Домусчиев ще трябва да рита само по терените в България.

ЛУДОГОРЕЦ - МИЛСАМИ 1:2