Левски допусна пето поредно поражение в Шампионската лига.

На препълнения национален стадион Левски се изправи в титаничен сблъсък срещу Барселона. "Сините" започнаха в приповдигнато настроение опиянени от обстановката на трибуните. Сред ВИП персоните на стадиона бяха президентът на страната Георги Първанов и кмета на София Бойко Борисов.

Феновете не пропуснаха да заявят присъствието си с хвърляне на бомбички по пистата на стадиона.

Още в 3-ата минута Йовов проби по лявото крило, но избра да стреля от малък ъгъл в аут вместо да подаде топката на свой съотборник. Само след две минути Барселона показа своята класа и това за какво е дошла в София. След грешка в защитата Людовик Жули направи Георги Петков безпомощен с удар от точката за изпълнение на дузпа и матира вратаря - 0:1.

В 7-ата минута след пряк свободен удар Роналдиньо изпрати топката над вратата.

В 11-ата минута опит за извеждане на Домовчийски беше неуспешен.

В 24-ата минута Живко Миланов получи жълт картон за нарушение срещу Роналдиньо.

След изиграването на първия половин час на срещата двата отбора стояха равностойно на терена. Разликата беше само в резултата. 

В 30-ата минута на двубоя Георги Петков се справи успешно с коварен удар към вратата му и заслужи аплодисменти.

В 35-ата минута Йовов се измъкна по лявото крило, но се засуети преди да стреля и топката беше изчистена от защитник. В последните минути на първата част двата отбора си размениха по една опасна ситуация. Бардон стреля опасно към Валдес, но кълбото излезе в аут.

През второто полувреме Иниеста вкара нов гол в 65-ата минута и предопредели изхода от двубоя в полза на каталунците.

През това полувреме великолепни изяви на Георги Петков не позволиха на Барселона да отбележи нови попадения в мрежата на Левски. На три пъти Ейдур Гудьонсен  пропиля изгодни положения. Роналдиньо се разхождаше из защитата на Левски, но не успя да спечели нищо от финтовете си.

Смените на Станимир Стоилов освежиха играта на "сините".

Георги Иванов и Димитър Телкийски се включиха добре в мача, а младокът Мариян Огнянов демонстрира огромно желание за изява, срещу испанския гранд Барселона.

В продължението на двубоя Роналдиньо стреля към Петков, но защитник се намеси успешно и предотврати опасността пред вратата.

Така след пет срещи Левски има пет загуби и окончателно губи шансове да продължи дори в турнира на УЕФА.