Сър Алекс Фъргюсън е поредният критик на Европейската Суперлига. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сподели, че за него вечерите в европейските клубни турнири остават незабравими и изрази своите упасения, че новият формат ще разруши магията.

"Създаването на Суперлига е отклонение от всички ценности, които футболът проповядва през последните 70 години. Това е ход, който ще разруши историята на европейските клубни турнири", Фъргюсън сподели пред "Ройтерс".

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Създателите не се съобразиха с предупрежденията за тежки санкции

"Като футболист на провинциален отбор като Дънфърмлайн през 60-те и като треньор на Абърдийн, печелейки Купата на носителите на национални купи за малък клуб в Шотландия беше като да изкача Еверест. Евертън харчат 500 милиона паунда в строене на нов стадион с амбицията да играят на него в Шампионската лига. Феновете по цял свят обичат турнира, по мое време с Юнайтед четири пъти играхме финал на Шампионската лига и винаги бяха най-специалните вечери."

"Не съм сигурен дали Манчестър Юнайтед са част от тези разговори, тъй като не участвам във взимането на решения в клуба", заяви Сър Алекс.

ФИФА: Не одобряваме новия проект

ФИФА: Не одобряваме новия проект

От федерацията се въздържат от остри реплики