Отборът на Аякс осигури участието си в груповата фаза на Шампионската лига.

Холандският гранд демонстрира класа и в реванша от плейофите на надпреварата срещу Динамо (Киев) и успя да запази нулевото реми в далечен Киев.

Така след успеха с 3:1 от преди седмица, амстердамци ще получат възможност да премерят сили с грандовете на Европа в груповата фаза на най-популярната клубна футболна надпревара.

Мощен Аякс отказа Динамо (Киев), натрупа солиден аванс преди реванша

Мощен Аякс отказа Динамо (Киев), натрупа солиден аванс преди реванша

3:1 за тима от Амстердам

В голям длъжник за тима си днес се превърна Душан Тадич. Футболистът на гостите пропусна да се разпише от бялата точка още в 15-ата минута на двубоя. Нападателят стреля в дясната греда на вратата на домакините.

Снимка 375402

Източник: Twitter

През вторите 45 минути най-дейният футболист на терена - Хаким Зиех също разтресе рамката зад блестящия в срещата страж на Динамо - Бойко, но кълбото така и не пожела да навести мрежата на киевчани.

Снимка 375401

Източник: Twitter

Превъзходството на Аякс бе осезаемо и отборът напълно заслужено продължава в следващата фаза.

Снимка 375399

Източник: Twitter

Футболистите на холандския тим притежаваха топката значително повече от опонента си, имаха повече възможности за реализиране на попадение и в крайна сметка успяха да запазят вратата си суха и да лишат своите фенове от ненужни негативни емоции.

Снимка 375400

Източник: Twitter

Девет минути преди последния съдийски сигнал Клаас-Ян Хунтелаар пропиля две уникални възможности за отбора си, като не успя да се разпише от едва няколко метра разстояние.